Defensa Vegetal

Els tècnics en viticultura donen suport a les reivindicacions del sector productor

Destaquen que 'en aquests darrers anys, el sector productor ha fet front a diversos reptes per tal de ser més competitius'

Redacció Vilafranca del Penedès 10-09-2019 20:14 Lectures 2651

Un col·lectiu de catorze tècnics assessors a viticultors vinculats a Associacions de Defensa Vegetal van reunir-se aquesta setmana passada davant la greu crisi que pateix el sector vitivinícola. Amb el propòsit de tractar algunes de les causes més rellevants del perquè d’aquesta situació, el col·lectiu ha manifestat en un comunicat el seu absolut suport al sector productor i fa costat a les seves reivindicacions.

En aquest sentit, el col·lectiu de tècnics valora molt negativament la davallada de preus de compra de raïm que han anunciat algunes de les grans empreses elaboradores de vins i caves: "Preus que avui posen en risc la viabilitat econòmica de moltes explotacions vitivinícoles i, a la vegada, un sector de serveis que depèn de l’activitat agrària al voltant de la vinya. En aquests darrers anys, el sector productor ha fet front a diversos reptes per tal de ser més competitius, com: l’adaptació a noves exigències sobre la qualitat de la verema, la renovació de plantacions, l’augment de l’agricultura ecològica i la reducció de fitosanitaris, l’implantació de nous protocols d’higiene a les explotacions, el control i inspeccions sobre la maquinària agrícola, la cura per l’entorn agrari,... Tot un conjunt d’actuacions dutes a terme per la pagesia que avui no només no veuen els seus fruits sinó que posen en risc la continuïtat d’aquest sector".

Aquest col·lectiu fa un pas endavant per primer cop i es posa al servei dels diferents agents que formen part del sector vitivinícola. Es compromet així a "seguir treballant de manera objectiva i, humilment, ajudar a resoldre, en la mesura del possible, la greu crisi que avui pateix la vinya a casa nostra".

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré