Verema 2019

El Consell Regulador del Cava aposta per la innovació i la sostenibilitat a la verema

S'han incorporat més verificadors i s'ha posat en marxa una aplicació mòbil per transmetre en temps real l'entrada del raïm a bodega

ACN Vilafranca del Penedès 17-09-2019 14:39 Lectures 1820
Imatge dels vehicles elèctrics que s'han posat a disposició dels verificadors. ACN

Imatge dels vehicles elèctrics que s'han posat a disposició dels verificadors. ACN

El Consell Regulador del Cava ha apostat per incorporar millores tecnològiques i sostenibles amb l'objectiu de supervisar els estàndards de garantia i traçabilitat del cava a la verema de 2019 que s'està fent aquests dies. D'acord amb el Pla Estratègic de la Denominació DO Cava, el nombre de verificadors sobre el terreny per comprovar l'entrada del raïm a bodega, el seu origen i el compliment dels requisits de qualitat ha passat de 18 a 70. A més, s'ha posat en marxa una aplicació per a dispositius mòbils per tal que els verificadors puguin transmetre en temps real les corresponents dades d'entrada de raïm a les bodegues.

Una altre de les novetats, en aquest cas relacionada amb la sostenibilitat, és que s'ha posat a disposició dels verificadors cinc vehicles elèctrics per cobrir el 60% dels seus desplaçaments. Una iniciativa de caràcter ambiental impulsada gràcies a l'acord de col·laboració del Consell Regulador i l'empresa de Vilafranca del Penedès MEC Carsharing i Nissan para evitar les emissions de residus de gasos d'efecte hivernacle i d'emissions contaminants d'aquests desplaçaments.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament