Verema 2019

El Consell Regulador del Cava aposta per la innovació i la sostenibilitat a la verema

S'han incorporat més verificadors i s'ha posat en marxa una aplicació mòbil per transmetre en temps real l'entrada del raïm a bodega

ACN Vilafranca del Penedès 17-09-2019 14:39 Lectures 1760
Imatge dels vehicles elèctrics que s'han posat a disposició dels verificadors. ACN

Imatge dels vehicles elèctrics que s'han posat a disposició dels verificadors. ACN

El Consell Regulador del Cava ha apostat per incorporar millores tecnològiques i sostenibles amb l'objectiu de supervisar els estàndards de garantia i traçabilitat del cava a la verema de 2019 que s'està fent aquests dies. D'acord amb el Pla Estratègic de la Denominació DO Cava, el nombre de verificadors sobre el terreny per comprovar l'entrada del raïm a bodega, el seu origen i el compliment dels requisits de qualitat ha passat de 18 a 70. A més, s'ha posat en marxa una aplicació per a dispositius mòbils per tal que els verificadors puguin transmetre en temps real les corresponents dades d'entrada de raïm a les bodegues.

Una altre de les novetats, en aquest cas relacionada amb la sostenibilitat, és que s'ha posat a disposició dels verificadors cinc vehicles elèctrics per cobrir el 60% dels seus desplaçaments. Una iniciativa de caràcter ambiental impulsada gràcies a l'acord de col·laboració del Consell Regulador i l'empresa de Vilafranca del Penedès MEC Carsharing i Nissan para evitar les emissions de residus de gasos d'efecte hivernacle i d'emissions contaminants d'aquests desplaçaments.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Acaba l'any i administracions i empreses concessionàries revisen les tarifes, el que s'acostuma a traduir en un increment de preus per al nou any.

Quin mitjà de transport utilitzes per desplaçar-te a diari a la feina o a estudiar?

Tren
Autobús
cotxe
bicicleta
a peu
Motocicleta
Altres