Mapa d’Àpats del Món

La DO Cava s’alia amb el màxim expert en harmonies moleculars per investigar la versatilitat gastronòmica del cava

François Chartier realitzarà un estudi científic i organolèptic de les aromes de diferents tipus de cava i crearà un Mapa d’Àpats del Món relacionant cada varietat de cava amb ingredients i plats nacionals i internacionals

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 25-11-2019 12:56 Lectures 2161
El científic canadenc François Chartier és reconegut internacionalment com el major expert en sabors i harmonies. DO Cava

El científic canadenc François Chartier és reconegut internacionalment com el major expert en sabors i harmonies. DO Cava

La DO Cava i el científic canadenc François Chartier, reconegut internacionalment com el major expert en sabors i harmonies, uneixen forces per demostrar científicament que el Cava és un vi idoni per a acompanyar als sabors del món i crear harmonies perfectes no només amb un plat sinó amb un menú complet, tant en ocasions especials com en el dia a dia.

Es tracta d’una col·laboració d’alt nivell i rigor que el Consell Regulador del Cava emprèn per divulgar les virtuts del Cava i que persegueix avalar la qualitat del Cava com un vi escumós capaç de crear harmonies universals, és a dir, de combinar a la perfecció amb la infinitat de sabors del món.

Recolzat pel seu destacat recorregut en la ciència gastronòmica, François Chartier realitzarà un estudi científic i organolèptic de les molècules dominants (les aromes) de quatre tipus de Cava, diferenciats per la seva criança: Cava (més de nou mesos), Cava Reserva (més de 15 mesos), Cava Gran Reserva (més de 30 mesos) i Cava de Paratge Qualificat (més de 36 mesos). Chartier elaborarà el perfil molecular de tots quatre i els relacionarà amb ingredients i aliments que comparteixen els seus mateixos elements, per trobar les harmonies gastronòmiques perfectes.

Aquests ingredients i aliments s’extrauran de cinc de les principals gastronomies del món, totes elles focus per al Cava: la dieta mediterrània, Japó, Perú, Mèxic i Estats Units. L’estudi d’aquests cinc tipus de menjars es plasmarà en un Mapa d’Àpats del Món i es creuarà amb l’anàlisi dels diferents tipus de Cava per donar amb totes les combinacions possibles i demostrar la versatilitat d’aquest vi escumós d’alta qualitat, capaç d’acompanyar les millors taules de tot el món.

L’aliança amb una de les màximes autoritats mundials del sabor i les combinacions gastronòmiques com Chartier mostra la vocació de la DO Cava per expressar la flexibilitat culinària del Cava, sent una parella perfecta de menjars picants, especiats, sabors extrems i de la cuina tradicional, creant sinergies apetitoses que desemboquen en sabors nous, demostrant que el resultat de la suma de Cava i gastronomia va molt més enllà. Els resultats d’aquest estudi veuran la llum a principis de 2020.

François Chartier, Créateur d’Harmonies

El canadenc François Chartier, que actualment resideix a Barcelona, és reconegut a nivell internacional com un dels investigadors pioners en l’àmbit de les creacions aromàtiques de receptes i en el de les harmonies aromàtiques entre vins i plats. El crític mundialment reconegut Robert M. Parker Jr. va dir de Chartier que és “Un vertader geni!”, mentre que Ferran Adrià i Juli Soler, d’El Bulli, el consideren “l’expert número u en sabors”. És autor, entre altres, del premiat llibre Papil·les i Molècules, millor llibre de cuina del món per Gourmand World Cookbook Award 2010.

D.O. Cava

Amb més del 60% de les vendes internacionals, Cava és la Denominació d’Origen espanyola que més vi exporta. Reuneix més de 38 000 hectàrees de vinya i a més de 6 800 viticultors. Els seus 370 cellers associats estan presents a més de 100 països. El Cava, harmonia universal per a la gastronomia, està present en els restaurants més prestigiosos i reconeguts del mon.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No