Mapa d’Àpats del Món

La DO Cava s’alia amb el màxim expert en harmonies moleculars per investigar la versatilitat gastronòmica del cava

François Chartier realitzarà un estudi científic i organolèptic de les aromes de diferents tipus de cava i crearà un Mapa d’Àpats del Món relacionant cada varietat de cava amb ingredients i plats nacionals i internacionals

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 25-11-2019 12:56 Lectures 1903
El científic canadenc François Chartier és reconegut internacionalment com el major expert en sabors i harmonies. DO Cava

El científic canadenc François Chartier és reconegut internacionalment com el major expert en sabors i harmonies. DO Cava

La DO Cava i el científic canadenc François Chartier, reconegut internacionalment com el major expert en sabors i harmonies, uneixen forces per demostrar científicament que el Cava és un vi idoni per a acompanyar als sabors del món i crear harmonies perfectes no només amb un plat sinó amb un menú complet, tant en ocasions especials com en el dia a dia.

Es tracta d’una col·laboració d’alt nivell i rigor que el Consell Regulador del Cava emprèn per divulgar les virtuts del Cava i que persegueix avalar la qualitat del Cava com un vi escumós capaç de crear harmonies universals, és a dir, de combinar a la perfecció amb la infinitat de sabors del món.

Recolzat pel seu destacat recorregut en la ciència gastronòmica, François Chartier realitzarà un estudi científic i organolèptic de les molècules dominants (les aromes) de quatre tipus de Cava, diferenciats per la seva criança: Cava (més de nou mesos), Cava Reserva (més de 15 mesos), Cava Gran Reserva (més de 30 mesos) i Cava de Paratge Qualificat (més de 36 mesos). Chartier elaborarà el perfil molecular de tots quatre i els relacionarà amb ingredients i aliments que comparteixen els seus mateixos elements, per trobar les harmonies gastronòmiques perfectes.

Aquests ingredients i aliments s’extrauran de cinc de les principals gastronomies del món, totes elles focus per al Cava: la dieta mediterrània, Japó, Perú, Mèxic i Estats Units. L’estudi d’aquests cinc tipus de menjars es plasmarà en un Mapa d’Àpats del Món i es creuarà amb l’anàlisi dels diferents tipus de Cava per donar amb totes les combinacions possibles i demostrar la versatilitat d’aquest vi escumós d’alta qualitat, capaç d’acompanyar les millors taules de tot el món.

L’aliança amb una de les màximes autoritats mundials del sabor i les combinacions gastronòmiques com Chartier mostra la vocació de la DO Cava per expressar la flexibilitat culinària del Cava, sent una parella perfecta de menjars picants, especiats, sabors extrems i de la cuina tradicional, creant sinergies apetitoses que desemboquen en sabors nous, demostrant que el resultat de la suma de Cava i gastronomia va molt més enllà. Els resultats d’aquest estudi veuran la llum a principis de 2020.

François Chartier, Créateur d’Harmonies

El canadenc François Chartier, que actualment resideix a Barcelona, és reconegut a nivell internacional com un dels investigadors pioners en l’àmbit de les creacions aromàtiques de receptes i en el de les harmonies aromàtiques entre vins i plats. El crític mundialment reconegut Robert M. Parker Jr. va dir de Chartier que és “Un vertader geni!”, mentre que Ferran Adrià i Juli Soler, d’El Bulli, el consideren “l’expert número u en sabors”. És autor, entre altres, del premiat llibre Papil·les i Molècules, millor llibre de cuina del món per Gourmand World Cookbook Award 2010.

D.O. Cava

Amb més del 60% de les vendes internacionals, Cava és la Denominació d’Origen espanyola que més vi exporta. Reuneix més de 38 000 hectàrees de vinya i a més de 6 800 viticultors. Els seus 370 cellers associats estan presents a més de 100 països. El Cava, harmonia universal per a la gastronomia, està present en els restaurants més prestigiosos i reconeguts del mon.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Acaba l'any i administracions i empreses concessionàries revisen les tarifes, el que s'acostuma a traduir en un increment de preus per al nou any.

Quin mitjà de transport utilitzes per desplaçar-te a diari a la feina o a estudiar?

Tren
Autobús
cotxe
bicicleta
a peu
Motocicleta
Altres