Transparència

Carta oberta al regidor de transparència de l’ajuntament de Vendrell

Tuit de Cristian Soriano Garcia. Eix

Tuit de Cristian Soriano Garcia. Eix

Senyor Cristian Soriano Garcia en la seva qualitat de regidor de  transparència de l’ajuntament de Vendrell i des de la meva posició de  president de la Federació Xarxa Vendrellenca, em dirigeixo a vostè per  contestar a aquest tuit que ens ha enviat amb la seva resposta a la nostra  entitat, considerant que les nostres demandes d’informació pública tenen  alguna finalitat diferent a la d'accedir a la informació. Cal que li digui en aquest preàmbul, que vostè amb la seva contestació a twitter en qualitat de regidor de Transparència i portaveu del Govern, tracta de desvirtuar les nostres reclamacions emparades pel dret de tothom a rebre la informació; ens insulta menyspreant la nostra tasca; a la vegada que es riu  dels organismes públics de la Generalitat com el Síndic de Greuges de  Catalunya i la Comissió del dret a la informació pública (GAIP), i tot això ho fa en nom del Govern.  

El primer que voldria dir-li de forma clara i fonamentada, és que a la societat del segle XXI, la llei de Transparència i Bon Govern de la  Generalitat de Catalunya, estableix al seu preàmbul i el seu articulat, que el dret d’accés a la informació pública és un dret emparat per aquesta llei i per tant totes les ciutadanes, ciutadans i entitats de Catalunya tenim dret a exercir-lo com qualsevol altre dret que emana del nostre ordenament  jurídic, per tant, cal deixar palès que quan vostè diu en el seu tuit de resposta a nosaltres que “Se os ve el plumero” no sabem clarament a que  es refereix, per que nosaltres estem exercint un dret i vostès amb la seva  negativa a traslladar-nos la informació en temps i forma estan vulnerant el  nostre dret, violentant la llei i a la vegada que es riuen de tota la ciutadania  de Vendrell representada per la nostra entitat. 

Pel que fa a l’exercici d’aquest dret, vull que tingui consciència que gràcies a aquest dret hem sabut les seves pràctiques reprovables al Consell  d’administració de la Televisió pública durant tota aquesta legislatura, o les  intencions de l’empresa d’aigües pública, de gastar 1,6 milions d’euros en  una nova seu que no necessitem. També cal deixar palès que gràcies a la  llei de transparència i bon Govern vam accedir a l’informe de l’equipament  de la Plaça de les Palmeres elaborat per l’ajuntament de Vendrell en febrer  de 2009 que determinava els problemes de l’equipament, el qual va quedar  amagat a un calaix fins a 2019 que el vam fer sortir a la llum. Cal dir que la  regidoria d’Urbanisme, al 2020 va tractar de fer servir aquest informe de  2009 de l’equipament de la Plaça de les Palmeres per justificar que aquest  equipament no funcionava i no era de l’Ajuntament de Vendrell, cosa que  no van acceptar des del Ministeri, això ho van saber gràcies a la llei de  transparència també. Cal dir que la llei de transparència ens ha servit per  accedir a la sentència condemnatòria contra l’ajuntament de Vendrell per pagar amb decrets d’alcaldia factures, que ja veurem quin recorregut te o cal que li recordi que va ser gràcies a la llei de transparència que tenim  constància que l’Ajuntament de Vendrell ha obert el Carril bici sense les  mesures de seguretat necessàries a l’estació d’autobusos. Vull recordar-li  que l’empresa d’aigües pública mai respon als nostres requeriments  d’informació fins que no la denunciem a la GAIP, això és una vulneració dels  nostres drets d’accés a la informació pública.  

La llei de transparència aquesta que vostè diu que nosaltres utilitzem  emmarcant-la en la frase en castellà “se os ve el plumero” és una eina  fonamental per garantir que no tornin a portar a la ruïna a l’Ajuntament com  van fer des del seu partit, el PSC amb connivència amb CIU, fet que ens va portar a tenir un pla d’ajust que va retallar tots els serveis i que el seu  govern en comptes de acabar ho ha allargat 8 anys més.  

Dit tot això, li vull traslladar la meva impressió personal sobre el que vostè  considera que és la Llei de Transparència i Bon Govern de la Generalitat. En  la meva opinió vostè pensa que tot està lligat a una qüestió política i no una  qüestió de drets, vostè no ha entès que la societat del segle XXI ha  evolucionat en aquest àmbit i que fruit d'aquesta evolució es redacta  aquesta llei. Vull deixar palès en aquest article, que vostè no es una  persona apta per ser regidor de cap àrea de l’Ajuntament de Vendrell i que  ja veurem més tard o d’hora les conseqüències jurídiques de les coses que  ara estan fent.  

He de tancar aquest article dient, alt i molt clar a tota la militància del PSC del Vendrell, que el problema del seu partit no és el partit, sinó les persones que ho lideren que en comptes de governar es dediquen a insultar al teixit  associatiu organitzat, que no els riu les gràcies ni es creu les seves  mentides.  

Antonio Garcia Leal
President de la Federació Xarxa Vendrellenca 

 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!