No estem d’acord amb la construcció de la nova seu de l’aigua

Des de la Federació Xarxa Vendrellenca volem deixar palès a través  d’aquest comunicat que no estem d’acord amb la construcció de la nova seu  de l’aigua donat que no veiem clara la cessió dels terrenys a l’empresa  mixta, i creiem que no es pot endeutar a l’empresa amb una obra d’aquesta  magnitud, mentre que tenim una xarxa d’aigües amb fuites importants i  estem pagant un préstec de 5 milions d’euros des de la part publica a la  part privada que en la nostra opinió llastra els ingressos de l’empresa. 

Des de la nostra entitat hem estat fent seguiment d’aquesta qüestió a  través de la demanda d’informació pública de les actes del consell  d’administració, i nosaltres no veiem clar que aquesta aventura econòmica  pugui ser beneficiosa per l’empresa, donat que no veiem clarament a la  documentació que hem rebut, les garanties suficients per assegurar que els  costos durant tota la vida del préstec per tirar endavant aquesta obra, es  puguin disparar generant problemes econòmics a l’empresa.

Tampoc estem d’acord en que l’ajuntament cedeixi els terrenys a l’empresa  perquè cal deixar palès que el 49 % d’aquesta empresa esta en mans d’un  soci privat a través d’una concessió i pot ser quan finalitzi es pugui generar  un llast econòmic que la ciutadania haurà de pagar. 

Des de la nostra entitat considerem prioritari tirar endavant projectes que  adeqüin les problemàtiques de la xarxa d’abastament d’aigua per garantir  un bon servei i creiem que és necessari trobar una solució econòmica per  reduir els pagaments d’empresa que ara per ara paga un préstec de 5  milions d’euros des de la part publica a la part privada per la concessió  inicial a un interès desorbitat per la realitat dels préstecs que es  concedeixen actualment. Presumin que aquesta aventura de la construcció de la seu de l’aigua la pagarem tots amb un augment del rebut de l’aigua per la ciutadania. 

Per últim considerem que si l’empresa mixta ha de tirar endavant aquesta  obra cosa a la qual ens oposem, seria convenient que el propi Ajuntament fes l’obra amb els seus propis fons i fixes un arrendament a l’empresa d’aigües, garantint la titularitat de l’edifici per l’ajuntament de Vendrell i assegurant que l’empresa concessionària no pot reclamar titularitat o amortitzacions de l’edifici. 

Antonio Garcia Leal 
President de la Federació 
Xarxa Vendrellenca 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!