Nudisme

A una amiga

Platja de Les Madrigueres al Vendrell. Eix

Platja de Les Madrigueres al Vendrell. Eix

Em sap greu escriure’t per aquest motiu tan absurd. Tan agradable com seria parlar-te de la natura i de la relació plena amb ella, de l’escalfor del sol sobre la pell nua i de la carícia de l’aire. Però no, avui t’he de parlar d’un tema absolutament contraposat al respecte vers la natura i la llibertat individual de cada un de nosaltres.

Recordo, l’any 2017, quan amb uns grup de persones entusiastes us veu proposar defensar Les Madrigueres com a zona nudista, i els components de l’ANPA, de Vilanova i la Geltrú, us vam venir a fer costat. Era encoratjador veure la il·lusió que posàveu en cada rètol que recordava que aquell era un espai natural nudista i la constància que mostràveu quan calia recordar a algun usuari de la platja que la corda que hi havia al darrere no era un ornament, era un recordatori que calia respectar l’espai de nidificació o de posta de les aus. Marcar la platja no suposa una exclusivitat nudista, però sí un recordatori perquè tothom tingui present que allà és usual practicar el nudisme. 

Resulta curiós que un ajuntament que no havia fet res per defensar aquell espai natural (posar un rètol no és defensar res), ara consideri que la vostra presència és un perill per a les aus. Vols dir, Cristina, que no hi ha algun “pajaru” interessat en foragitar-vos de la sorra de Les Madrigueres?

Ho dic perquè ara, 2022, l’Ajuntament diu que el Vendrell no té platges amb prou intimitat per acceptar que s’hi practiqui el nudisme. Aquest no és el primer ajuntament que es manifesta contra la pràctica nudista, però sí que és el que argumenta un motiu més inversemblant i increïble. Cal un lloc apartat, aïllat i ocult per evitar que el “mal exemple” pugui estendre’s? És necessari tenir els nudistes en un lloc allunyat per no ofendre el ulls innocents del “mirons”? Hi ha perill d’escandalitzar els usuaris de la platja? El Vendrell té aproximadament 7.000 metres de litoral, la zona nudista de Les Madrigueres ocupa uns 500 metres i, si l’ajuntament no retira els rètols, estan clarament indicats per evitar “sorpreses no desitjades”. L’ajuntament del Vendrell tem ser el primer del Baix Penedès que reconeix una platja com a zona apta per a practicar-hi el nudisme? No deixa de ser curiós que l’any 2017 aconsellés ubicar la platja a la zona de Masia Blanca, una platja del Vendrell que límita amb Roda de Berà. I no es va aceptar precisament perquè hi ha edificacions properes i podría ser font de conflictes.

Sabem molt bé, Cristina, que quan reivindiqueu Les Madrigueres ho feu perquè no té passeig marítim al darrera i per tant queda més reservada, i perquè malgrat que la llei no prohibeix la pràctica del nudisme enlloc, preferiu que es senyalitzi la zona per evitar problemes amb la resta de persones que volen anar a la platja del Vendrell. Mai n’hi ha hagut i és important que ara tampoc n’hi hagi.

No deixa de sorprendre’ns aquest ajuntament, oi? Una treballadora, amb responsabilitat a turisme, envia a la seva tinent d’alcalde un text ple de crítica constructiva: “Qué es lo que no entiende esta gente, vaya ganas de mostrar chicha que tienen, esto ralla el exhibicionismo”. Ja tens feina Cristina, li hauràs d’explicar amb paciència, ella sembla que no ho sap, que el nudisme no té res a veure amb l’exhibicionisme, tot el contrari. Acceptar-se un mateix com és, amb mancances i qualitats, facilita poder acceptar els altres com són, física i personalment. Té més a veure amb acollir que amb exhibir, encara que algú pugui no entendre-ho. Una abraçada Cristina i sort, estem al teu costat.

Associació Naturista de la Platja de l’Aiguadolç, ANPA

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!