Política municipal

Lamentem la falta de visió en el tancament de la Llar de Vilanova d’Espoia del govern de Junts

Escola Torrescasana. Google Maps

Escola Torrescasana. Google Maps

La mateixa escola que el govern de Junts va decidir prescindir d’aquesta línia en plena COVID durant el curs 2020-2021 perquè “no era viable econòmicament”, segons al·legava.

Només va estar tancat un curs, ja que posteriorment es va haver de fer un invent provisional per donar servei a la demanda de famílies per el curs 2021-2022. El PSC lamenta que “es va perdre un any, un any per a les famílies que van haver de buscar alternatives per l’escolarització dels seus fills i filles, un any on la confiança de les famílies es va perdre, per la poca seguretat que dona que un govern actuï com (un mero) gestor i miri només si li surten els números o no per oferir servei. Però també i no ho oblidem, es va perdre diners. Els diners que va costar fer els acomiadaments de les educadores”.

Ja en el ple del 16.09.2020 la portaveu del PSC de la Torre, Carla Suárez, recalcava la falta de planificació del govern de Junts que preferia assumir una despesa de 105.000 euros en acomiadaments quan tindre el centre obert costava poc més. Des del primer moment que el grup socialista es va assabentar de la intenció de tancar la llar, va lluitar per a que això no es produís.

Al mateix Ple, Suárez va recriminar que es fes aquesta operació en plena COVID, quan segurament, la baixa matriculació era un fet conjuntural de la situació sanitària. Afegeix que “també ja s’havia observat com el nombre d’empadronats al municipi s’havia vist augmentat, al igual que el nombre de llicències d’obra per a construir una casa. Fet que feia pensar, que el següent any, la demanda de places de llar es veuria incrementada. El temps ens ha donat la raó hi ha deixat veure la falta de planificació i de visió de futur del govern de Jaume Riba”.

El PSC considera que hi ha serveis deficitaris “és una realitat que sempre hi serà, per un govern ha d’anar més enllà de ser un comptable dels diners públics, un govern ha de garantir que els seus ciutadans i ciutadanes tinguin una bona qualitat de vida”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!