Via pública

Vilafranca en Comú demana reduir l’ocupació de les terrasses i garantir el descans de la ciutadania

Imatge d'arxiu. Eix

Imatge d'arxiu. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Per a Vilafranca en Comú, les constants queixes de les veïnes i veïns del barri de la Girada demostren que com ja van advertir, les obres de peatonalització al barri en comptes de prioritzar a la ciutadania i el gaudi de l'entorn respectuós de l'entorn s'han pensat a fer-les servir per privatitzar encara més l'espai públic amb una ampliació de terrasses que titllen d'excessiva. Per al grup, això ha provocat l'augment de l'oci incívic als carrers i la manca de descans a causa d'un soroll que es veu incrementat durant la temporada d'estiu. Per tant, per a Vilafranca en Comú, l'augment sense control de les terrasses i la privatització de l'espai públic és incompatible amb un ús amable de l'entorn i dificulta l'accés dels vianants per les voreres. És per aquest motiu que el grup reclama que es modifiqui la normativa d'ocupació de la via pública per a reduir les dimensions d'ocupació de les terrasses.

A més, el grup també es fa ressò de la denúncia sobre l'obertura d'una discoteca als baixos d'un edifici i demanen que l'Ajuntament revisi si l'establiment fa un ús correcte de la seva llicència d'activitat i si respecta la normativa municipal de soroll. A més, consideren que el govern municipal no té cap pla a fer compatible el desenvolupament d'activitats relacionades amb l'oci nocturn i ha dissenyat tot el centre de la vila sense tenir en compte el descans de les veïnes i veïns.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local