El Tingladu

Cultura accessible, SÍ, però amb respecte

Sílvia Pérez Cruz, als Jardins de Terramar de Sitges. © Fotos Sergi Abad

Sílvia Pérez Cruz, als Jardins de Terramar de Sitges. © Fotos Sergi Abad

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Enhorabona Can Pistraus i tota la gent, col·laboradors i voluntaris, que feu possible un festival d’aquesta qualitat, autogestionat, sense ànim de lucre i a preus assequibles per totes les butxaques.

Enhorabona també a tots i totes les artistes que hi heu tocat, però felicitats especialment a la Sílvia Pérez Cruz pel seu talent però també per la seva infinita paciència amb gairebé tot el públic, que no va voler sentir ni va fer cas de l’espectacle, i no només això, no va deixar sentir l’espectacle als que sí que volíem fer-ho. Quina falta de respecte a l’artista. Potser només hi has anat per veure The Tyets o Gertrudis, però podries respectar la resta de músics que han vingut a fer la seva feina i a tocar per qui li agradi la seva música.

Crits i tertúlies al volum del més pur estil “Salvame”, res a envejar a la Belén Esteban, la meitat d’esquena a l’escenari. Ara, això sí, tots tenen ja les seves fotografies i vídeos per poder anar penjant a Instagram, Tik Tok, … i ensenyar a tothom que son súper feliços, que disfruten de l’estiu i, el més important, que van a festivals de música. I és que si passa l’estiu i no vas, almenys, a un festival, no ets ningú, ets un sosso i un avorrit de merda i la teva vida no té sentit. Més val que et suïcidis.

Des de fa uns anys, els festivals de música s’han posat súper-híper-extra de moda, surten com bolets, cada cap de setmana de mitjans de juny fins a acabar l’estiu tens oferta per donar i per vendre, i a més, son de qualitat. Un somni pels melòmans i un gran aparador per les paparres i els taurons de les xarxes socials. Això sí, quan tornin de vacances, tindran un Instagram que semblarà un anunci d’Estrella Dam, inclús hauran posat alguna bandereta d’Ucraïna per no semblar tant freds, insensibles i despreocupats de l’actualitat.

Però tranquil!!!, gràcies al Tingladu tu també pots ser feliç (FANTAAAASTIC WOOOOOOORLD!!!!) i aconseguir un assortiment d’informació gràfica amb grups de primera línia, food trucks i policleans pel mòdic preu de 5€ l’entrada d’un dia o 13€ per l’abonament dels 3 dies.

Crec molt en la cultura, en la necessitat de creixement de l’esperit crític a través de la cultura, i per això la cultura ha de ser gratuïta o al menys assequible per tothom, però veient el que vaig veure ahir dijous, i no és la primera vegada, em fa reflexionar i em surt una vena “fuking-burgesa” que em fa pensar que qui paga 50€ per veure la Sílvia Pérez Cruz és, justament, per això, perquè la vol escoltar i la respecta, però qui paga 13€ per veure 15 concerts hi va a fer safareig i fotos i vídeos toqui qui toqui.

La propera vegada, si m’ho puc permetre, pagaré 50€ per veure la Sílvia tocar, i si no m’ho puc permetre, doncs escoltaré els seus discs.

La cultura gratuïta o assequible, SÍ, però amb RESPECTE, gràcies.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local