Serveis funeraris

Encarir encara més el preu de morir-se

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Al Ple del proper dilluns el govern municipal que lidera Olga Arnau pretén que s’aprovi una pujada de preus dels Serveis Funeraris, o sigui del cost de morir-se, que en aquests moments ja considerem abusiu. Igualment, volen que aquesta pujada es faci aquest any i no s’esperen a l’aprovació de les ordenances fiscals de cara a l’any vinent.

En la seva proposta, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú deixarà de regular els preus de tots els serveis funeraris per la liberalització que es va fer per llei  i que implicarà que ALTIMA pugui cobrar el que consideri pels serveis de la funerària de la ciutat (sala de vetlla, fèretres, etc). Sí que és cert que aquesta liberalització bé fixada per la llei però, no es podien esperar a l’any vinent?

Per si encara fos poc, augmenten les tarifes socials i bonificades destinades a famílies vulnerables, un 6,5%, i fixen un servei bàsic de mínims amb una pujada de preus del 13,20% respecte al cost que tenen aquests serveis en l’actualitat.

No només lamentem que un govern que es fa dir d’esquerres proposi aquest increment de preus en un servei que és bàsic, sinó que a més ho fa de la forma més barroera possible portant-ho a aprovació juntament amb una petita baixada dels preus de l’aigua; la qual cosa vol dir que, si no s’aprova la pujada de preu dels serveis funeraris no s’aprova tampoc la baixada del preu de l’aigua.

Malauradament, prèviament a la celebració d’aquest ple encara no hem pogut participar a les comissions informatives i l’ordre del dia ens ha arribat un cop ha estat aprovat, però fins el moment de la votació insistirem en el fet que aquestes dues modificacions es votin per separat i, si al final no ens en sortim, hi votarem en contra perquè no podem fer-li el joc a l’oligopoli funerari.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local