Política municipal

El govern ajorna la licitació del servei de jardineria

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ple de juliol de Vilanova i la Geltrú havia d'aprovar la modificació del plec de condicions per a la nova licitació del servei de jardineria. Però, el govern finalment va retirar el punt al comprovar que no tenia els vots necessaris per tirar-ho endavant. El grup de SOMVNG va tornar a demanar que s'incorporin els compromisos del govern amb les treballadores de la jardineria. En aquest sentit, van insistir a reclamar que s'investiguin totes les vies legals per incorporar la jornada de 35 hores, estudiant altres licitacions públiques on ha sigut possible, a més d'eliminar la doble escala salarial, així com revisar el dèficit econòmic del 19% que es preveu a l'incloure noves zones sense preveure el seu corresponent increment de despesa.

Per una altra banda, el govern va aprovar una sèrie de modificacions de l'ordenança reguladora de prestacions patrimonials no tributàries que a la pràctica suposava una reducció de les tarifes del servei d'aigua i un increment de la dels serveis funeraris. SOMVNG es va abstenir, ja que el govern va arreplegar la modificació dels dos preus en un mateix punt perquè es votessin conjuntament. SOMVNG va denunciar que garantir una vida i una mort digna no és compatible amb fer negoci amb aquesta.

Al torn de precs i preguntes, SOM VNG va demanar saber quan es pretenia aprovar el Reglament de teletreball que havia d'estar enllestit durant la pandèmia, ja que això afecta el bon funcionament de l'organització interna de l'ajuntament així com al servei que rep la ciutadania. El govern va respondre que al darrer trimestre del 2022. El grup també va preguntar sobre el grau de compliment de la moció de iaioflautes, presentada per SOMVNG, respecte al tractament de les entitats bancàries a la gent gran. La regidora de gent gran, Blanca Albà va exposar que es van reunir amb els responsables de "CaixaBank" per exposar les seves queixes i que ells ens han explicat els canvis que han introduït o introduiran en els mesos vinents. Aspectes que s'han compromès a traslladar als representants a la Taula de Gent que es farà al setembre també amb presència de representants d'aquesta entitat bancària.

El grup també va traslladar les reclamacions que veïnes amb mobilitat reduïda els havien fet arribar per aconseguir unes platges més inclusives: fer les rampes de les passarel·les més llargues, instal·lar pèrgoles per resguardar-se de la calor i indicar al web de l'ajuntament com s'ha de sol·licitar la reserva de les cadires adaptades. Finalment, SOMVNG va demanar que es faci una neteja i manteniment de la Plaça Inmaculada Concepció i les voreres del Carrer Llibertat, fins a l'entrada del Mercat del Mar, perquè presenta un estat deplorable.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local