Via pública

Baix a Mar: La porta de Vilanova i la Geltrú

Platja del Far. Jaume Trasobares

Platja del Far. Jaume Trasobares

La porta de Vilanova i la Geltrú mitjançant tren o vehicles privats és indiscutiblement Baix a Mar, quan una persona arriba es queda amb una imatge lamentable del nostre municipi, per molts més aspectes que els resumiré en aquesta carta: 

Pel que molts veïns que porten mitja vida aquí em diuen, un es qüestiona, la degradació de la Platja de Far i Baix a Mar és permesa per Ajuntament de Vilanova i la Geltrú?

a) La platja de Sant Cristòfol o del Far és teòricament protegida mediambientalment, fins i tot per la cria d'ocells etc. i pels vianants... de fet a l’entrada hi ha:

  • una senyalització de prohibit entrar en cotxe 
  • una cadena 
  • i un tancament de la zona verda

Abans aquesta cadena per que no passin els cotxes estava sempre posada. La concessió de la guingueta “xiringuito” anterior acostumava a deixar immediatament tancada amb la cadena per evitar el pas a altres vehicles. Però l'actual nova concessió sistemàticament deixa la cadena oberta 24h. Fins i tot està de manera que no es pugui tancar mai... i s'ha convertit en una autopista de cotxes, autocaravanes, motos... incívics que circulen i aparquen per un camí només pels vianants, trepitgen i aparquen a les zones verdes.

Moltíssims ciutadans truquen a l’Ajuntament queixant-se, jo ho he dit a la policia local, quan la veig per allí, però no hi ha cap mesura activa, dràstica, ni punitiva real pel fet de que la cadena estigui treta.

El nivell de passotisme o deixadesa de funcions durant aquest estiu molts veïns arribem a pensar que és premeditat, una deixadesa de funcions o una decisió expressa de l'ajuntament de VNG de degradar la Platja del Far?

Fins i tot l'Ajuntament va permetre durant uns mesos que el trenet turístic entrés dins la platja! Essent totalment estúpid i negatiu ja que ja té una rotonda prèvia a l’entrada on girar i no haver de destrossar la zona de passeig i circular per una zona exclusiva de vianants!

A! si, i els aparcaments per minusvàlids són miraculosos, un cop aparquen el cotxes, surten famílies senceres de tri atletes, aviat hi peregrinaran con a Lourdes o Fàtima.

b) Gestió de papereres i brosses

I per arrodonir-ho, la vergonya que deu sentir qualsevol vilanoví veient com aquesta platja sembla un abocador de brosses, principalment per que les papereres no tenen capacitat ni quantitat ni pel 10% de les brosses que els banyistes o turistes necessiten llençar, es va apilant per fora i amb el vent va embrutant tota la zona. De fet aquesta gestió deplorable es pot fer extensiva a tot Baix a Mar.

Algú s'hauria de replantejar que l'entrada per l'Av. Europa és l’entrada principal i carta de presentació real de Vilanova i la Geltrú, un municipi que dona una imatge deplorable de brutícia i desordre tercermundista, Si ho comparem amb altres municipis equivalents de la zona, semblem un femer fa vergonya.

c) Ordre i legalitat

Quants veïns sento que demanen que hi hagi una patrulla fixa sobretot també a les tardes i vespres per dintre la Plaça de la Rajanta i tota aquella rambla per tal de mantenint l’ordre, civisme i percepció de seguretat?

Algú ha decidit que allí puguin succeir dinàmiques que no es permetrien mai a la plaça de l'ajuntament? Cal urgentment transformar la zona que fa de porta d'entrada en tren i cotxe a la platja de Vilanova, perquè entre d’altres motius "allò és un supermercat de paperines" entre altres fets, i ho sap tothom. Això permetrà millorar la seguretat a les persones que des de l'estació o pàrquings baixen a la platja del Far i a més en un tram entre tres escoles.

Oi que no es permetria aquesta degradació a la plaça de l'Ajuntament?

Doncs no siguem classistes desplaçant o amagant problemes, menys hipocresia: Cal el mateix ordre a tot arreu! 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!