Transport públic

Carta oberta a la regidoria de Mobilitat de Vilanova i la Geltrú

Eix

Eix

Com ja sabeu portem més de dos anys demanant una solució per al preu del bitllet i a la freqüència de pas de l’autobús que uneix el Prat de Vilanova amb el nucli urbà. 

El Prat de Vilanova, tot i sent un barri de Vilanova i la Geltrú i sent l’autobús l’únic transport públic que arriba al nostre barri, els ciutadans que hi residim paguem el bitllet d’autobús a preu de interurbà i únicament tenim servei de dilluns a divendres en uns horaris molt reduïts i totalment insuficients. 

Des de l’Associació de Veïns del Prat de Vilanova hem comunicat a l’Ajuntament del nostre municipi que aquesta situació és discriminatòria e inclús és anticonstitucional, som ciutadans de Vilanova i la Geltrú, paguem els nostres impostos com a zona residencial i a canvi per part del nostre consistori rebem un constant abandonament i un servei de transport públic deficient i més car que el que obté qualsevol altre ciutadà de la mateixa ciutat. 

El passat 13 de Juliol vàrem enviar un correu electrònic sol·licitant una reunió urgent amb la regidoria de Mobilitat per que ens donessin la explicació de com s’aplicarien les reduccions dels preus del bitllet per al nostre barri que ens va anunciar el Regidor Sr. Palacios al Consell d'Associacions celebrat el 17 de març de 2022, on va dir que per al mes de setembre ja tenia previst i treballat que els veïns del Prat de Vilanova paguessin els bitllet d'autobús a preu de bitllet urbà i es poguessin treure abonaments urbans per poder anar a Vilanova des del Prat de Vilanova. 

La contesta que vàrem rebre per part de l’Ajuntament amb data de 18 de Juliol va ser la següent: 

“Hola Bon dia, 

En relació a la vostra demanda us informem que avui s’ha informat a la Comissió Informativa que des de l’Ajuntament ens disposem a preparar l’expedient per urgència per aprovació del Ple del dia 25 de modificació de les tarifes dels títols multi viatge del transport de viatgers al nucli urbà de Vilanova per fer possible la reducció dels imports dels títols multi viatge als usuaris segons el que promou el Reial Decret Llei 11/2022 de mesures extraordinàries per respondre a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra d’Ucraïna. 

També simultàniament tramitarem la petició d’adhesió a la mesura per poder acollir-nos a la subvenció en els termes que regula la Ordre Ministerial publicada durant el passat cap de setmana. 

La Ordre Ministerial que desenvolupa el compliment del capítol II del Real Decret Llei 11/2022, suposarà que els abonaments dels títols multi viatge durant el període de 1 de setembre a 31 de desembre tindran reduccions importants en el preu d’adquisició que en el cas de la Generalitat serà d’un 50 % i en el cas dels transports urbans serà d’un 30 %, així com Renfe també aplicarà reduccions importants en els títols multi viatge que podran arribar a la gratuïtat en alguns casos. 

Això suposarà que en el període de 1 se setembre a 31 de desembre el preu dels abonaments multi viatge quedarà pràcticament equiparat en el preu. 

Cordialment”

Tot i així, el mateix 18 de juliol, el 8 d’agost i el 21 d’agost vàrem enviar correus demanant tenir la reunió sol·licitada, a dia d’avui no tenim contesta amb cap data. 

El dia 27 d’agost la empresa concessionària que s’encarrega de l’autobús entre el Prat de Vilanova i el nucli urbà ens va comunicar que en el preu dels seus bitllets no existirà cap mena de descompte i les tarifes continuaran sent les mateixes. 

Aquest mateix dia vam contactar per correu electrònic amb la Regidoria de Mobilitat per demanar explicacions de com quedarien els preus del autobús al nostre barri i aquesta és la contesta que hem rebut per la seva part: 

“Bon dia, 

En relació amb la vostra consulta, us enviem adjunt el document amb la informació referent als títols integrats de l’ATM, on podeu trobar els preus, la informació pràctica i el telèfon de contacte per si teniu cap més dubte, així com un codi QR que enllaça al web amb ampliació de la informació. 

Pel que fa als títols del servei urbà, els preus i les condicions seran els següents.

En relació als títols propis de l’empresa Bus Garraf, que opera les línies que serveixen el barri del Prat de Vilanova, i com a resposta al vostre nou correu de dissabte 27 d’agost, us confirmem que aquests resten amb el mateix preu. 

Salutacions cordials.” 

Amb aquesta contesta el nostre Ajuntament ens esta dient diverses coses: 

1. Els ciutadans del Prat de Vilanova som ciutadans de segona i hem de pagar més car el preu del bitllet de autobús urbà, tenint pitjor servei i menys freqüència de pas. 

2. Segons la Constitució Española totes les persones tenim els mateixos drets i obligacions i tots som iguals, per al nostre Ajuntament això no és així, existeixen agarbis discriminatoris entre els ciutadans de la seva ciutat i no fan res per resoldre-ho. 

3. En més de dos anys l’Ajuntament no ha sigut capaç de trobar una solució a la discriminació que patim els ciutadans del Prat de Vilanova, això fa pensar que els veïns d’aquest barri no tenim cap importància per al nostre consistori.

4. No tenen cap intenció de celebrar la reunió amb l’AAVV per explicar la reducció del preu del bitllet del autobús perquè no existeix aquest projecte, tant sols van ser  paraules buides del Regidor de Mobilitat Sr. Palacios. 

Amb tot lo exposat fins ara la conclusió és que un veí de la ciutat de Vilanova i la Geltrú de qualsevol barri del nucli urbà pagarà per un abonament d’autobús T-10,  5,35€, mentre que a un veí de la mateixa ciutat del barri del Prat de Vilanova per al mateix abonament i servei, tindrà que pagar 9,10€, es a dir, pagarà 3,75€ més. 

Volem una data per a tenir la reunió que fa més d’un mes que us vàrem demanar i  volem una solució per aquesta discriminació que patim els veïns del Prat de Vilanova ja!.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local