Política municipal

El ple aprova la implantació de la plataforma única al carrer Llibertat a proposta de SOM VNG

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ple de Vilanova va aprovar per unanimitat una moció de SOM VNG que demanava la conversió en zona de vianants, mitjançant la plataforma única, del carrer Llibertat, en el tram entre el carrer de l’Àncora i la plaça Immaculada Concepció. Per al grup, aquesta mesura és idònia per les possibilitats que dona de dinamització comercial en ubicar-se l'entrada del Mercat de Mar. Per a la regidora de SOM VNG, Ester Franco: “intervenir al carrer Llibertat per prioritzar a les persones per sobre dels cotxes és fer-ho en convivència i seguretat, en un carrer que pot convertir-se en l'eix comercial dinàmic que doni una nova vida al conjunt del barri.” Per això, és vital que la mesura sigui mitjançant una plataforma única i no intervenint amb pintura el carrer, com sembla que és la intenció del govern municipal. 
 
També es va donar compte de la renúncia de les no adscrites Marta Jofra i Jaume Aliaga. Respecte a aquest fet, SOM VNG va tornar a denunciar l'error de l'alcaldessa Olga Arnau de mantenir-les al govern, prenent així la representació política a un grup escollit democràticament, i vulnerant el pacte antitransfuguisme. Per al grup, aquesta decisió va forçar el trencament amb el seu soci de govern i  va abocar a la ciutat a la màxima inestabilitat i debilitat política. Per una altra banda, SOM VNG va recriminar la manca de coherència entre el que les regidores diuen ara del govern que deixen i el que deien fins fa només una setmana, i va recordar que qui surt perdent de tot aquest terrabastall és la ciutadania de Vilanova i la seva confiança en el govern.
 
També es va aprovar la constitució de la Taula de Contractació arran de l'obertura comercial els diumenges i l'obertura del nou centre comercial. SOM VNG va votar en contra i va explicar que el manifest no és més que propaganda. Aquesta Taula no servirà per a res, i incomplir-ho no comporta cap conseqüència per a les empreses signants. SOM VNG va explicar que a Barcelona aquesta mesura ha sigut perjudicial per a les treballadores, és més, la darrera setmana el sindicat UGT va decidir marxar d'un pacte similar perquè les empreses han vulnerat constantment els drets de les treballadores.
 
Al torn de precs i preguntes, SOM VNG va preguntar sobre com evolucionava el projecte de supermercat al barri de la Collada, i va recordar que era una de les principals motivacions del govern per a justificar l'obertura dels diumenges a tota la ciutat. El govern va reconèixer ara que la cadena de supermercats amb la que havien contactat ja no està interessada en el projecte i que estan buscant alternatives. Per a SOM VNG aquestació situació demostra que es tractava d'utilitzar a les veïnes i veïns del barri de la Collada per a justificar aquesta mesura nociva per al comerç local, per als drets de les treballadores i per al model de ciutat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local