Mandat 2019-23

Amb bon rumb continuem millorant Vilanova i la Geltrú

Rambla Principal de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Rambla Principal de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Com sempre, el setembre ens porta un nou curs per a totes i, en el nostre cas, tot i els canvis que s’han produït al si del govern, val a dir que aquest està més fort i més cohesionat que mai. Malgrat els anys de pandèmia, que ens van obligar a centrar tots els recursos i els esforços en donar resposta a les necessitats que van sorgir i a la reactivació social i econòmica de Vilanova i la Geltrú, aquest curs que hem iniciat ens ha de permetre finalitzar el pla de mandat que vam acordar i donar comptes de les millores dutes a terme a la nostra ciutat.

Som a la recta final del mandat, però això no vol dir que ens aturem; al contrari, la feina d’aquest govern continua com el primer dia. Hem vingut a treballar per la ciutat i millorar Vilanova i la Geltrú i no només ho fem per aquest mandat sinó amb un horitzó a llarg termini, i estem treballant en projectes de futur per a assolir més i millors serveis dels que tenim a dia d’avui. Seguim apostant per una ciutat amb més qualitat de vida, una ciutat més republicana, una ciutat més amable i una ciutat amb més oportunitats.

Entenem que els governs de totes les administracions hem de vetllar per millorar la qualitat de vida de les persones i per això impulsem canvis en la manera de concebre la ciutat. Volem protegir el vianant i crear àrees de gaudi a l’espai públic. És per això que progressivament anem ampliant les voreres de molts carrers per fer de Vilanova i la Geltrú una ciutat més accessible. El canvi més important en els propers mesos el veurem a la Rambla Principal, que guanyarà protagonisme com a espai de convivència, sense cotxes que la travessin.

El nostre ADN és republicà i d’aquí que defensem una ciutat republicana, i això vol dir que es basa en els valors de la igualtat i la millora dels serveis públics. Durant aquest mandat hem incrementat els recursos en polítiques socials per donar resposta a les necessitats que han anat sorgint i no dubtarem a posar tots els recursos que facin falta en aquest àmbit. Una ciutat republicana també significa apropar l’administració a les persones, i per això en els propers mesos implementarem la descentralització de l’Oficina d’Atenció Ciutadana i farem possible que des dels centres cívics es puguin fer gestions de l’Ajuntament.

Un dels objectius de l’inici del mandat era millorar l’espai públic, perquè durant molts anys no s’hi havia invertit. Treballem per una ciutat més amable que aposti per l’espai públic i que l’embelleixi. Així, hem internalitzat el servei de neteja viària i hem començat a canviar els quadres elèctrics que provocaven moltes apagades de l’enllumenat públic. Som conscients que el principal problema és el servei de recollida de residus i en els propers mesos observarem una millora perquè contractarem un servei de reforç per adequar-lo a les necessitats actuals, sancionarem l’empresa pels incompliments i comprarem nous contenidors mentre treballem per una nova licitació del servei per als propers anys.

I, alhora, seguirem treballant per una ciutat d’oportunitats. Entenem que Vilanova i la Geltrú ha de continuar exercint el lideratge comarcal i regional i ser una de les capitals econòmiques de Catalunya. És per això que any rere any anem incrementant els cursos de formació especialitzada, que cada cop som més un referent en innovació i tecnologies disruptives i que treballem en la reindustrialització dels polígons conjuntament amb la Generalitat. La creació del Consell Econòmic i Social de Vilanova i la Geltrú ens portarà el desenvolupament de diferents projectes de transformació abordats des d’un punt de vista transversal amb els diferents agents econòmics i socials de la ciutat.

Cada cop tenim, doncs, una ciutat amb més qualitat de vida, una ciutat més republicana, una ciutat més amable i una ciutat amb més oportunitats. Amb bon rumb continuem millorant Vilanova i la Geltrú i iniciem aquest curs polític. En els propers mesos veurem com s’executaran diferents projectes que reflectiran aquest model de ciutat pel qual treballem i veurem també diferents projectes i serveis que projecten la ciutat del futur posant al centre les persones. Creiem en el que fem i els resultats reflectiran tot aquest treball i convenciment vers la ciutat i la ciutadania a la qual ens devem.


Olga Arnau i Sanabra
Alcaldessa de Vilanova i la Geltrú

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local