Electricitat

Arriba la llum, però, seguim sense comptador, i ningú em dona cap solució

Comptador de la llum. Eix

Comptador de la llum. Eix

Hola us vull explicar un cas que actualment m'està passant.

Al desembre em compro un pis d'obra nova. Quan entro a viure a aquest pis ja hi ha llum perquè era el pis que tenien d'exposició. Com tota persona, el constructor ens dona un número CUPS i el que faig és trucar a Endesa i donar-me d'alta, però em diuen que ja hi ha un comptador i que només s'ha de fer un canvi de nom. Jo penso que com que ja tenia llum potser era cert que ja estava el comptador, total que fem el canvi de nom i cada mes paguem factura de llum.

El meu bloc comparteix edificis amb un altre carrer. Resulta que l'abril una veïna de l'altre edifici, es posa en contacte amb mi dient que creu que estic pagant les seves factures, perquè diu que fa 4 mesos que no paga cap factura, pensem com pot ser? Resulta que quan a ella li van instal·lar el comptador, no trobaven el seu número CUP que ella va facilitar com vaig fer jo i l'instal·lador va agafar el meu número CUP que en aquell moment estava lliure i li van instal·lar. Per això jo pagava les seves factures, i vaig entendre el canvi de nom del comptador.

Ens presentem la veïna i jo a l'oficina d’Endesa de Vilanova i la Geltrú, i la solució que ens donen és fer un intercanvi de número cups. Firmem un nou contracte amb el cup de l'altre habitatge, i també arreglem els pagaments de les factures amb la veïna que ja queda solucionant. Quan venen a instal·lar, diuen que aquest número cups no coincideix amb la direcció i marxen. Torno al maig i em fan un altre contracte i passa el mateix. Truco a e-distribució i em diuen que això no pot ser perquè els números cups són intransferibles, i mirant les seves dades els cups són correctes. Arriba el mes d'agost i torno a l'oficina d’Endesa de Vilanova i la Geltrú, i em diuen que està tot correcte, i l'única solució que em donen és que amb el Photoshop modifiqui la direcció del certificat energètic del meu pis amb la direcció de la veïna que té el meu cup. Em quedo a quadres i marxo de l'oficina.

Com tinc llum? Doncs la constructora va connectar al comptador de la comunitat la llum del nostre pis. Aquesta es la raó de què tinc llum. Perquè era un pis de mostra i ja estava així. Nosaltres no hem fet cap modificació.

Per altra banda, l'administrador em truca i em diu que estic endollat al comptador de la comunitat i que haig de pagar el 60% de la llum de la comunitat, que de desembre a juliol dec 1000€, jo pago 400€ i li demano un justificant o prova de què jo dec X diners, i a dia d'avui no tinc cap paper, evidentment no pagaré una cosa sense saber el que pago.

Arriba el 22 de setembre i tallen la llum de la comunitat deixant-me a mi amb un menor a casa, sense llum, sense ascensor, sense intèrfon i sense llum a l'escala.

Em poso en contacte amb l'administrador i em diu que han tallat la llum del comptador, que sinó pago 1200€ no tindrem llum. Els veïns em diuen de tot, ocupa, enxufat, etc. i fins i tot amb amenaces de que si no ho arreglo ja se'n encarregaran ells d'arreglar-ho, tret de 2 o 3 veïns que ofereixen una solució i pagar entre tots. Em veig obligat a pagar aquests 1200€ demanant un crèdit, i pagar una cosa que crec que no es culpa meva sinó d’Endesa per no col·locar-me un comptador des d'abril, fent 4 contractes i retirats tots.

Com no tinc llum a casa, em veig obligat a marxar del pis i passar la nit a casa dels sogres amb el meu fill.

Faig el pagament a Plenitude (Aldro, que és la comercialitzadora del comptador de la comunitat) que parlant amb la gestora energètica de l'administrador, diuen que aquest import, és una sanció de frau, i que Endesa va enviar una notificació avisant que no treguin el subministrament elèctric del comptador de la comunitat, perquè estan en tràmits per col·locar un comptador. Segons ells, aquesta notificació no els ha arribat i, per això, han fet el tall de subministrament. També he de dir, que ha vingut a la comunitat dues vegades, un inspector de Plenitude, volen tallar el comptador de la comunitat, i sabent que el problema que hi ha amb els comptadors és un problema de Fecsa, i que som una família amb un nen de 6 anys a casa.

Un cop pagat, arriba la llum, però, seguim sense comptador, i ningú em dona cap solució.

Hem fet tràmits a l'oficina del consumidor i serveis socials, i esperem que aviat ens col·loquin el comptador i ens tornin aquests 1200 € que no hauríem d'haver pagat.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local