Moneda social

Portem 12 anys dient-ho...

Amb el canvi climàtic i el pic del petroli què menjarem? El 2009 vam posar en marxa transicióVNG (http://transiciovng.blogspot.com ), un bloc on penjar accions que localment s'estan fent per fer aquesta transició a un nou model de vida més sostenible pensant en el futur.

La moneda social local la Turuta (web: turuta.cat) neix d'aquesta necessitat. Som colla però hem de ser molts més... I sobretot necessitem persones actives que vulguin destinar una part del seu temps a millorar la societat.

Davant la situació d'urgència, que cada dia és més potent, ens cal:
1 Aprendre a produir els propis aliments, a resoldre de la millor manera les necessitats energètiques, reduint consum i dependències innecessàries...
2 Circular amb el mínim de contaminació possible: bicicleta, transports públics...
3 Construïr comunitat local...

Per impulsar tot això, amb la Turuta, et pots compensar la gran majoria de les activitats que fas per millorar la societat, a raó de 10tt l'hora i després et serveix per intercanviar-les per cada vegada més coses (productes, serveis, coneixements...).

Amb la Turuta pots:
- Aprendre a treballar la terra
- Aprendre a organitzar esdeveniments pel canvi social
- Aprendre a donar servei atenent a persones per explicar el projecte
- Donar suport a nous oferents professionals (en tenim una bona colla, més de 60)
- Participar en el grup de WhatsApp fruits de l'arbre, per oferir o demanar (una mena de Wallapop local)
- Participar activament en els mercats de la Turuta i, si vols, en la seva organització.
- Participar en els projectes que tenim en marxa i en els que encara no s'han posat en marxa per falta de mans.
- I més...
- I si no tens temps no et cal fer res, només gaudir dels avantatges de disposar de turutes (cada turuta és com un euro local que no marxarà mai del nostre entorn... Ah, i no és una criptomoneda, en tot cas és una transparent moneda).

Des de fa 12 anys que estem treballant perquè Vilanova i la Geltrú sigui un referent en el canvi social a partir del nou model econòmic. Involucrar-se és fàcil ja que és quelcom que no porta feina ni cap despesa, en tot cas et pots iimplicar en tot el que vulguis de manera voluntària i tot són beneficis. El principal valor de la Turuta són les persones i les sinèrgies que es van creant.

Per donar-se d'alta cal anar a Turuta.cat i fer alta (i omplir un breu formulari) o bé anar al Centre per la Resiliència i la Sostenibilitat Can Pahissa (Rambla de la Pau, 44) , els dimarts o dijous de 11:30 a 13h., o acordar un dia escrivint un email a  intercanvis.turutes@gmail.com

I si t'agrada cantar, encara que no en sapigues o que mai hagis cantat, des de que va començar la guerra de Ucrania que estem fent CANTADES POPULARS PEL PLANETA tots els dijous en places i llocs públics de VNG. No cal saber música ni tenir bona veu, només ganes d'aprendre i de cantar cançons que tinguin un sentit (o tocar algun instrument musical) i compartir una estona amb persones que com tu i com nosaltres estem preocupats i intentem veure què ens cal fer individual i col·lectivament per encarar un futur millor. Et pots afegir al grup de WhatsApp del "cor de la Turuta" escrivint un e-mail a  intercanvis.turutes@gmail.com

I si t'agrada el projecte però no et vols/pots involucrar activament, pots fer aportacions d'euros al FONS D'EQUILIBRI que serveix perquè persones que tenen moltes turutes i pocs euros les puguin intercanviar.

Tenim poc temps per redreçar el curs de la història però avui és molt urgent i ens convé a tothom.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local