Gent gran

Espai de trobada amable, acollidor i inclusiu per al Ricard Fortuny

Centre sociosanitari i geriàtric públic Ricard Fortuny. Eix

Centre sociosanitari i geriàtric públic Ricard Fortuny. Eix

El Dia Internacional de les Persona Grans demana allò que Vilafranca en Comú ve demanant des de fa anys: un nou model d’atenció i acompanyament a les persones grans que deixi enrere la massificació i la manca d’opcions per viure aquesta etapa vital.

La pandèmia recent ha fet evident la vulnerabilitat dels grans centres, alhora que ha posat en valor els espais oberts per mantenir la salut, tant física com mental. La pandèmia ha posat en valor el fet de trobar-nos i abraçar-nos; i ho hem facilitat permetent l’ocupació massiva de l’espai públic per part del sector de la restauració i l’oci.

Facilitats que no hem ofert a les persones internades, a les quals hem mantingut aïllades dels seus éssers estimats durant llargs períodes de temps.

El nostre centre sociosanitari i geriàtric públic -Ricard Fortuny- també ha patit aquest aïllament i ha fet evident que li manca espai exterior per a gaudi i trobada de les persones usuàries i els seus éssers estimats.

Un espai de trobada amb el mobiliari adequat i suficient per a fomentar la socialització però també per a permetre espais d’intimitat si les famílies així ho necessiten.

Un espai de trobada intergeneracional, on els infants s’hi sentin còmodes alhora que donen estima i vida als seus familiars majors.

Un espai de trobada dels residents amb les mascotes familiars, perquè de tothom es sabut el benefici que aporten els animals de companyia a les persones grans i en especial a les que pateixen un cert grau de demència.

Un espai de trobada amb verd i ombra i punts d’aigua, que esdevingui un veritable refugi climàtic, un més dels molts que necessitarem pensant en l’estiu que hem passat i que, segons els científics, podria ser el mes fresc de la resta de la nostra vida.

Pensat tant en funció de l’emergència climàtica com de la crisi energètica en les quals hi estem immersos de ple.

Es per això que des de Vilafranca en Comú hem proposat a la Direcció del centre Ricard Fortuny que s’inclogui en el pressupost pel 2023 l’ampliació de l’espai exterior i la seva adequació com a espai de trobada que contempli les característiques i avantatges aquí exposades.

Montse Romagosa i Luz Lázaro

Vilafranca en Comú

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local