Recollida residus

L’endarreriment de la creació de la nova empresa de recollida selectiva perjudica al Baix Penedès

Recollida de la brossa al Vendrell. Eix

Recollida de la brossa al Vendrell. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Federació Xarxa Vendrellenca considera que l’endarreriment per un any de la creació de la nova empresa de recollida de residus comarcal, afecta per aconseguir una millora en els objectius de recollida de residus per la comarca que repercutirà negativament a la ciutadania del Baix Penedès. 

Des de l’entitat veïnal es considera que aquesta nova pròrroga del contracte amb ECOBP que no finalitza fins a desembre de 2023, es genera un problema en la millora de les xifres de recollida a tots els municipis que estiguin dintre del nou contracte, donat que la manca d’un contracte dimensionat a la realitat de les necessitats del municipis i la impossibilitat de desenvolupar unes estratègies locals bassades en models molt més eficients que els que s’han tirat endavant a través d’ECOBP en els últims 10 anys, impedeix millorar els objectius i això suposarà un increment en el cost de la taxa per l’augment del cost de les tones de brossa que van al contenidor de rebuig, que marca la Unió Europea. L’entitat vol deixar palès en aquest àmbit que tot i que la ciutadania no pagui directament les despeses extraordinàries per l’augment del cost del residu al contenidor de rebuig, aquest cost es paga indirectament a través dels diners de l’erari.

Sobre la possibilitat de desvincular-se que deixa aquest nou acord de pròrroga, des de l’entitat veïnal considera molt complicat que l’ajuntament de Vendrell pugui exercir-la perquè l’ajuntament no té ni els mitjans tècnics ni humans per fer aquesta licitació. 

Pel que fa a la gestió administrava del nou contracte des de l’entitat es considera inacceptable que ja estem en la segona pròrroga del contracte i es demanda a l’equip de Govern del Consell Comarcal del Baix Penedès celeritat en fer els tràmits i tenir una empresa que faci un servei efectiu pels municipis de la comarca que s’adhereixin al projecte.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local