Sostenibilitat

Vilafranca en Comú defensa la urgència d’avançar cap a la sobirania energètica

Debat

Debat "Vilafranca per la sobirania energètica". Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Divendres passat, Vilafranca en Comú va celebrar a la Rambla de la Girada un debat anomenat "Vilafranca per la sobirania energètica" amb la regidora i candidata a l'alcaldia Montse Romagosa, la periodista especialitzada en energia eficient, renovables i ciutats intel·ligents, Montse Bueno i el director d'Acció Ambiental i Energia de l'Ajuntament del Prat de Llobregat, Joan Herrera.

En aquesta es van posar sobre la taula el paper clau dels ajuntaments per impulsar i acompanyar iniciatives polítiques ambicioses per fer front des del municipalisme a la crisi climàtica. Els ponents van insistir en la urgència d'avançar cap a transició energètica sigui justa socialment i tingui cura del territori. Montse Romagosa va recordar les mocions que ha presentat el grup municipal i que, encara que van ser aprovades pel ple municipal, el govern ha deixat "oblidades" en un calaix com impulsar una Comunitat Energètica Local i la creació d'una Agència Municipal de l'Energia.

Al debat es va defensar treballar en aquestes iniciatives per tal de crear un model energètic amb participació ciutadana, municipal i empresarial que assoleixi una autèntica sobirania energètica. Amb un model basat en la proximitat, la transparència i la participació.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local