Vaga

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès es nega a posicionar-se per resoldre el conflicte de les deixalles

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

En el ple del Consell Comarcal celebrat el passat dia 10 de novembre Junts i PSC van votar en contra de la moció de la CUP que reclamava que el ple del consell es posicionés a favor dels drets laborals dels treballadors i instés a les administracions actuar per forçar l’empresa a Prezero a arribar a un acord que acabi amb la vaga que fa més d’un mes que dura afectant als municipis de Sant Sadurní, Olèrdola, Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles i Sant Quintí de Mediona.

Tant Junts com PSC van modificar el seu sentit del vot en relació al que van expressar al ple municipal de Sant Sadurní d’Anoia on la moció va prosperar amb els vots favorables de CUP, PSC i Comuns i les abstencions de Junts i ERC.

La vaga va començar fa més d’un mes quan, en el marc de les negociacions del conveni, els treballadors de Prezero, empresa que gestiona el servei licitat per la Mancomunitat Penedès-Garraf, reclamaven un equiparació salarial que acabés amb les diferents escales que existeixen ara mateix fruit de la subrogació de treballadors provinents de diferents empreses i contractes. Aquest fet provoca que hi hagi treballadors que cobren salaris diferents per fer la mateixa feina. De la mateixa manera els treballadors demanen establir apujades salarials durant els vuit anys que dura la concessió per tal de mitigar part de l’apujada de l’IPC així com altres peticions que afecte a la seguretat i a les condicions de treball.

Durant aquest mes de conflicte, l’empresa s’ha negat a satisfer les demandes dels treballadors i malgrat que s’ha produït reunions de mediació facilitades pel Departament de Treball, no han arribat a bon port tot i que la part de les treballadores si que han rebaixat les seves exigències per intentar facilitar l’acord. Al seu torn, els treballadors han denunciat tant a l’empresa com a l’Ajuntament de Sant Sadurní per vulneració del dret a vaga. La CUP denúncia també que aquestes vulneracions també s’han produït a altres municipis com Olèrdola on l’ajuntament també ha utilitzat la brigada municipal per substituir els vaguistes.

La CUP ja ha denunciat que aquestes vulneracions del dret a vaga per part dels ajuntaments són fets d’una gran gravetat ja que afecten a drets fonamentals i en cap cas ajuden a resoldre el conflicte.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local