Estalvi energètic

El ple de Vilafranca rebutja apagar l’enllumenament exterior dels campanars de nit

Campanar de Santa Maria. Eix

Campanar de Santa Maria. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ple de Vilafranca va rebutjar la proposta de Vilafranca en Comú d'apagar l'enllumenament exterior dels campanars de la vila durant la nit. La iniciativa es va presentar en coherència amb el decret de l'Estat que demana apagar el llum nocturn dels locals comercials per a fomentar l'estalvi energètic. La regidora Montse Romagosa va incidir en l'augment dels costos del consum elèctric per la inflació, "no ha acabat l'any, i portem 650 mil euros en suplements de crèdits per pagar l'augment de preus de consum elèctric i gas als equipaments i edificis públics de la nostra vila". Per això, el grup va insistir que cal racionalitzar l'ús dels recursos i acabar amb el malbaratament de mantenir els llums encesos tota la nit, prioritzant la lluminària al carrer per a fomentar la seguretat. La iniciativa va ser rebutjada amb el vot en contra de Junts, ERC, PSC i Cs i el vot favorable de VeC i CUP.

El ple també va aprovar la moció de CCOO per donar suport a la creació de la "Xarxa Catalana d'Alta Velocitat. Obligació de Servei Públic: CATAV 2023" i a la proposta de construcció d'un baixador d'alta velocitat a la Vegueria del Penedès.

La moció insistia a dir que amb un increment de freqüències en tot el territori, en unes infraestructures que ja es tenen, amb preus estables i més assequibles, es pot contribuir notablement al fet que el vehicle privat deixi de ser la primera opció en bona part dels desplaçaments de mitjana distància que es realitzen amb origen o destí Vilafranca del Penedès.

Vilafranca en Comú va recordar que Rodalies és el servei que utilitzen el 80% dels passatgers ferroviaris, però, en canvi, la inversió és inferior al 20% del total i per tal cal apostar en aquesta direcció. La moció va ser aprovada amb l'únic vot en contra de la CUP.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local