Política municipal

Denunciem que el govern de Sant Sadurní no ha tingut voluntat per avançar cap a la progressivitat fiscal

Ple de Sant Sadurní d'Anoia. Eix

Ple de Sant Sadurní d'Anoia. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El darrer ple municipal celebrat el dia 27 d’octubre va aprovar les ordenances fiscals pel proper any només amb els vots favorables dels dos partits de govern. En un debat tens en que es va posar el focus sobretot en l’apujada de l’IBI, la CUP va retreure al govern «no tenir projecte a llarg termini i anar improvitzant en matèria fiscal any rere any només per tapar forats». En aquest sentit, la CUP va lamentar que el govern de Junts i ERC acabés el mandat sense complir un dels compromisos que s’havien adquirit fa quatre anys, quan s’havia acordat que es farien passos ferms cap a la progressivitat fiscal.

Durant el primer ple de pressupostos del mandat a finals del 2019, la CUP havia posat sobre la taula la necessitat d’adequar algunes de les taxes dels serveis municipals per tal de que les famílies paguessin en funció de la seva renda, de manera que paguessin més aquells amb més recursos. Aquesta mesura buscava que cap família de Sant Sadurní quedés fora per dificultats econòmiques de serveis com el casal d’estiu, les llars d’infants o l’escola de música. Aquesta proposta que any rere any ha posat sobre la taula la CUP, havia estat assumida pel regidor d’Hisenda, Carles del Amor, que s’havia compromès a que s’engegaria una prova pilot en algun dels serveis mencionats.

La CUP denúncia la manca de voluntat política del govern de Junts i ERC per dur a terme aquestes mesures que busquen clarament afavorir les famílies amb menys capacitat econòmica i que moltes vegades queden excloses d’aquests serveis. Amb aquesta proposta, la CUP vol adequar les taxes municipals en funció de la renda familiar per tal de que les famílies amb dificultats econòmiques que no estan en el circuit de serveis socials puguin accedir sense fer un sobreesforç als serveis que presta l’Ajuntament.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local