Moneda social

Reciclem amb la "Turuta"(moneda social)

El reciclatge és una gran eina d'enriquiment col·lectiu, doncs fa que s'estalviïn moltes energies als ecosistemes afavorint la vida de les persones i reduint contaminacions innecessàries. Sí que és una patada al principi capitalista de "usar y tirar", però justament aquest principi és una de les principals causes que ens estan portant a la destrucció planetària. Hem de trobar noves formes de relacionar-nos més enllà de la competència agressiva per vendre, i una d'elles són les economies col·laboratives, com la Turuta.

A Vilanova, com ja sabeu, ja fa onze anys que disposem d'un segon sistema econòmic a part de l'euro, la Turuta. La seva finalitat principal és posar en valor tot allò que som, que tenim i tot allò que podem produir localment.

I perquè ens serveix? Perquè ens pot servir? Doncs per afavorir els intercanvis entre les persones, comerços i entitats sòcies d'ECOL3VNG (ecosistema, econòmic, ecològic local de Vilanova i la Geltrú).

I què podem intercanviar? De tot, principalment productes de segona mà, serveis, coneixements, productes artesans i, també, si ets un soci professional (botiga, autònom...), pots fer un % en turutes, el que consideris.

Aquests anys ens han demostrat que un dels projectes d'intercanvi que van molt bé, és el grup de WhatsApp anomenat FRUITS (de l'Arbre d'Enriquiment Local de la Turuta) que serveix per anunciar ofertes i demandes, i donar una segona vida a coses que no necessitem: un llum que no m'agrada, un moble que no necessito, una roba que no en va bé, un ordinador que ja no utilitzo, etc, etc, etc..., per entendre'ns, una mena de Wallapop local i on les turutes són el principal protagonista.

Si vols participar en aquest grup de WhatsApp de FRUITS, aquestes són les bases de funcionament del projecte.

- Els particulars poden vendre mínim 50% en turutes.
- Els oferents professionals alguna part ha de ser amb turutes.
- És exclusivament per ofertes i demandes.
- En relació a l'idioma, cadascú s'expressa amb la llengua que es senti més cómoda

Si et vols afegir en aquest grup de whatsapp pots clikar aquí.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local