Comunicació

Eix Diari, la veu de la Vegueria Penedès

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Segurament si haguéssim de triar un mitja de comunicació que tingués en compte el conjunt de les quatre comarques de la Vegueria del Penedès, aquest seria la família de l’Eix Diari.

Un repte, potser de petita escala, geogràfica, però un repte majúscul quan parles de la premsa local, de proximitat.

Pel que sempre hem cregut en la Vegueria del Penedès, com un instrument per millorar la vida de les 500.000 persones que viuen a les quatre comarques del Penedès, hem d’estar molt agraïts a la tasca de l’Eix Diari.

La Vegueria Penedès és una proposta revolucionaria, principalment  perquè defensar el Penedès vol dir superar l’esquema mental de les províncies. Un esquema mental simbòlic, però molt potent.

Al principi érem pocs que la defensàvem, i l’Eix Diari, hi era, desprès gracies a l’Eix Diari s’ha pogut divulgar, però sobretot fer aquella pedagogia necessària i imprescindible de fer veure que la Vegueria ens pot permetre tenir consciencia d’un territori amb unes dinàmiques pròpies, amb una idiosincràsia pròpia, però amenaçat per dinàmiques metropolitanes que poden distorsionar la nostra manera d’entendre el territori, en fi, la nostra qualitat de vida.

Gràcies a l’Eix Diari podem afirmar que la Vegueria Penedès avança, que la Vegueria del Penedès és quelcom més real del que era fa deu anys, i que gràcies a l’Eix Diari, la gent del Garraf sap el que passa a l’Anoia i els de l’Alt Penedès saben el que passa al Baix Penedès.

Si haguéssim de posar un exemple pragmàtic de quelcom físic, plausible, que ha ajudat a fer vegueria aquest últims anys, podríem dir que l’Eix Diari és la C15 dels mitjans comunicatius de la Vegueria del Penedès.

Més enllà de la seva important i impagable tasca social en pro de la Vegueria del Penedès, l’Eix Diari és una família de  persones compromeses amb la qualitat informativa, l’objectivitat i el pluralisme.

Personalment des del principi que hi he col·laborat a la seva secció d’opinió. Sempre, sempre han publicat els meus articles, mai han deixat cap de banda, i aquesta llibertat i aquest sentiment d’eina divulgadora d’opinions plurals ha estat sempre reconfortant.

Per molts anys més, Eix Diari.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local