Política

ERC s’erigeix com la força “que fa que les coses passin” amb la cessió per part de l’Estat de tres casernes a l’Alt Penedès

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Una reivindicació històrica dels republicans ha estat la reclamació a l’Estat perquè cedís les casernes desocupades que hi havia a la comarca als ajuntaments per poder-hi fer accions socials. Aquest fet després de molta batalla en tots els fronts s’ha aconseguit gràcies a l’acord entre Esquerra Republicana i el govern espanyol que ha fet possible la cessió a cost zero pels ajuntaments d’aquests equipaments.

La portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés, Carolina Telechea ha remarcat que la feina que fem a Madrid és per ser útils a la gent, ser útils al territori”. La diputada republicana ha posat en valor la feina territorial d’Esquerra “a Madrid defensem les reclamacions territorials, com la recuperació de les casernes”.

“Farem habitatge pel jovent”

Pol Pagès, alcalde de Sant Quintí de Mediona i president comarcal de l’Alt Penedès, ha insistit en la importància d’aquest acord que “posa punt final a la lluita que hem fet des de l’Ajuntament i el govern de Sant Quintí en defensa de recuperar aquest equipament per la gent del poble” i ha indicat que “el que hi farem seran pisos per la gent jove del poble, perquè no hagin de marxar per poder fer la seva vida al poble”.

“Farem un procés participatiu”

El tinent d’alcalde de Sant Sadurní, Pere Vernet, destaca que “amb l’acord es posa fi a molts anys de negociacions entre l’ajuntament i el govern de l’Estat per aconseguir una cessió que és justa, que no podia haver estat d’altra manera, i per això hem lluitat. Per fer que les coses passin i fer un pas endavant per la vila”. Vernet considera que s’obra una oportunitat històrica per decidir què s’hi duu a terme en aquest nou equipament. “Ho volem fer amb la màxima participació de tothom, perquè aquest equipament és un equipament que guanya la gent”.

“Un èxit de ciutat”

Per la seva banda Pere Sàbat, portaveu republicà a Vilafranca, es felicitava per l’acord aconseguit “la reclamació de la caserna havia estat una demanda que tots els governs, que tots els alcaldes havien fet, era un compromís de ciutat i ara l’hem dut a terme”. Sàbat considera que “és important poder recuperar aquest espai per la gent i per poder dedicar-lo a resoldre problemàtiques que té la ciutat, com per exemple l’habitatge”. En aquest sentit Sàbat reclama que els pressupostos de Vilafranca contemplin una partida per un estudi sobre la viabilitat de l’actual estructura “i si ja hi són, que es posin sobre la taula de forma immediata, que no s’amagui informació”. 

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local