Política municipal

VeC torna a reclamar unes ordenances amb una fiscalitat social, verda i amb perspectiva de gènere

La regidora i portaveu Montse Romagosa de Vilafranca en Comú, i Ramon Arnabat, president de la formació. Eix

La regidora i portaveu Montse Romagosa de Vilafranca en Comú, i Ramon Arnabat, president de la formació. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La regidora i portaveu Montse Romagosa de Vilafranca en Comú, i Ramon Arnabat, president de la formació, han presentat les propostes del grup per a les Ordenances Fiscals. Incidint en la necessitat, ara amb la crisi de la guerra més important que mai, d'una fiscalitat progressiva que sigui social, verda i amb perspectiva de gènere.

Com a mesures socials demanen afavorir l'equitat i la distribució justa de les càrregues fiscals dissenyant un sistema d'impostos i taxes progressius. Proposen aplicar un tram major pel 10% d'immobles no residencials de major valor cadastral. A més d’un recàrrec del 50% de l’IBI per als pisos buits de grans tenidors.

Respecte a les mesures verdes, la formació insisteix que hi ha molt per fer i proposen bonificar l'ús de la deixalleria. A més, posen de manifest que el model de recollida selectiva de residus actual és caducat i comporta que els vilafranquins i vilafranquines tenen un servei més car i menys eficient.

També expliquen la necessitat d'aplicar la perspectiva de gènere a les ordenances fiscals. Per a Vilafranca en Comú, la política fiscal no ha de ser vista només com a sistema d'obtenció d'ingressos sinó també i sobretot com un instrument polític que pot contribuir a corregir les desigualtats per raó de gènere. Afirmen que els impostos i taxes del 2023 augmenten un 3,5% en la proposta del govern, en un moment difícil, immersos en diverses crisis, energètica, climàtica, econòmica, social, totes elles interconnectades, i que tot s'apuja afectant greument a la major part de la població.

Montse Romagosa: "És en moments difícils quan cal demanar que qui més tingui més pagui, amb el benentès que aquesta mesura no és un càstig sinó una mostra de solidaritat i efecte d'avançar en justícia social i cap a una societat més cohesionada en la que ningú quedi enrere".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local