APMA

Posicionament en contra dels aparcaments dissuasius a l'Ortoll

Posicionament en contra dels aparcaments dissuasius a l'Ortoll. APMA

Posicionament en contra dels aparcaments dissuasius a l'Ortoll. APMA

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Amb aquesta nota volem deixar ben clar el nostre posicionament en contra dels aparcaments dissuasius que es volen projectar en terrenys de l’Ortoll. Des de la nostra associació, APMA, creiem que donar suport a un ús d’aparcament, encara que sigui provisional, en terrenys de l’Ortoll és contradictori amb les nostres reivindicacions que hem expressat reiteradament d’aconseguir la salvaguarda d’aquest espai natural, que en aquests moments és urbanitzable.

El moviment ecologista de la comarca, aplegats en la coordinadora d’Entitats pel Clima, estem treballant a favor d’aconseguir que els dos sectors de l’Ortoll siguin requalificats com a Sòl No Urbanitzable i així preservar els seus valors naturals. Si volem aconseguir aquest objectiu, no podem donar per bona cap cessió anticipada. Ja n’hi ha prou amb totes aquelles actuacions que hipotequen l’Ortoll i que fan cada cop més difícil la seva requalificació. Hi ha massa cessions anticipades: escola Llebetx, Pavelló del Garraf, aparcament de Sant Gervasi, conveni amb Obres Clavé per la caserna de la guàrdia urbana… i, ara, aquest aparcament.

Volem manifestar la nostra perplexitat en sentir les paraules del regidor de la CUP, Arnau Garcia, en el Ple de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú del passat dia 19 de desembre. Garcia, per justificar el vot a favor d’una moció presentada per CS, en nom de les AV de Molí de Vent i de Sant Joan, on es demanava no començar la construcció del projecte de carril bici de l'avinguda de Francesc Macià fins que l'aparcament dissuasiu no estigui terminat i obert a l'ús del veïnat, va dir que s’havia arribat a un acord amb “les entitats ecologistes”.

Volem aclarir a l’opinió pública que, la major part de les associacions ecologistes que formen part d’Entitats pel Clima del Garraf, que han parlat d'aquest projecte, han rebutjat la idea de l'aparcament en terrenys de l'Ortoll. En nom d'APMA, rebutgem que qualsevol entitat pugui tenir dret a contractar amb l’Ajuntament en nom de les altres.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local