Peatges

Els i les socialistes demanen mesures a la Generalitat davant l’elevat encariment del peatge dels túnels del Garraf

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els i les socialistes del Garraf lamenten que el Govern de la Generalitat s’hagi limitat a aprovar l’encariment del 7,3% de l’autopista C-32 al seu pas pels túnels del Garraf d’acord amb les tarifes de les empreses concessionàries sense cap pla addicional de mesures i bonificacions. La viceprimera secretària de la federació  Alt Penedès-Garraf del PSC, Abigail Garrido, ha contextualitzat aquesta demanda  “en un moment en què és necessari seguir impulsant amb força el dinamisme econòmic i turístic del territori, i al mateix temps pal·liar els efectes de la inflació a les famílies”.  

En aquest sentit, els socialistes reclamen al Govern de Catalunya, de qui depèn la concessió d’aquesta autopista, que actuï davant de l’efecte d’aquest increment (que suposarà 53 cèntims més a cada pas), ja que suposa una barrera més a la demanda històrica de la comarca, que veu com aquest peatge ha anat incrementant el seu preu any rere any, amb dues fortes pujades seguides els darrers dos anys. A més, recorden la demanda històrica de rebaixa de com a mínim el 50% del cost en forma de bonificacions, que no només no s’ha realitzat, sinó que ara s’agreuja amb aquest encariment. A tot això, s’hi afegeix que el tram entre Castelldefels i Cubelles, passant per Sitges, Sant Pere de Ribes i Vilanova, està fora de l’anunci de gratuïtat que s’hauria d’implantar aquest 2023 des de Cubelles al Vendrell. Tot plegat succeeix, tal i com ha posat de manifest el PSC en repetides ocasions, sent el Garraf un dels darrers territoris a Catalunya en inversió per part de la Generalitat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local