Vaga

Comunicat de les mares i pares de les llars d'infants de Sitges

Llar d'infants El Cercolet de Sitges. Eix

Llar d'infants El Cercolet de Sitges. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

A la vila de Sitges hi ha força problemes. Volem parlar d'un que afecta les persones en qui més confiem les famílies. Són persones a qui més confiem els nostres fills i filles: les treballadores de les dues llars d'infants municipals. Les educadores, les vetlladores, el servei de cuina i de neteja, totes elles, formen part d'un engranatge fonamental perquè els nostres infants visquin una etapa dels 0-3 anys enriquidora i formadora, a més de sentir-se estimats, cuidats i protegits.

Totes aquestes treballadores fa anys que demanen el que creuen que és just i compensatori per la feina que fan. I no només es tracta de millores en el salari, necessàries, sinó que també va de:

  • Reduir ràtios
  • Més personal de suport
  • Més personal de reforç per atendre necessitats educatives especials
  • Eliminar la discriminació entre els sous de les educadores
  • Més inversió per millorar infraestructures: projecte de pati...

Tota la manca de recursos fa temps que l'estan cobrint perquè la seva feina és vocacional. Això no ens cansarem de dir-ho, però tenen també dret a viure dignament i decentment després d'una jornada laboral sencera dedicant-se en cos i ànima als més petits, als nostres fills i filles, als infants de Sitges durant tants anys. 

Tenen dret a poder fer aquesta feina amb el suport d'un govern que mira i lluita pels seus interessos, que són els de les famílies que portem els nostres fills i filles a les llars d'infants municipals. Són treballadores que porten 12 anys amb els sous congelats i que ja han dit PROU, després de rebre moltes llargues i promeses sense complir.

Potser ja és hora que el responsable es posi de debò les piles i, com aquell anunci tan famós del conillet, anunciï a bombo i plateret que s'ha arribat a un acord digne per a les treballadores i es posi d'una vegada fil a l'agulla!

Educadores, vetlladores, cuineres i personal de neteja: teniu el nostre suport. Ànims i força en aquesta lluita! Estem amb vosaltres.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local