Eleccions municipals

Vilafranca En Comú proposa que Vilafranca es mogui cap a una vila saludable

Montse Romagosa, Maria Junyent i Luz Lázaro de Vilafranca En Comú. Eix

Montse Romagosa, Maria Junyent i Luz Lázaro de Vilafranca En Comú. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Montse Romagosa, Maria Junyent i Luz Lázaro de Vilafranca En Comú han ofert una roda de premsa on han presentat la proposta programàtica dels Comuns en l'àmbit de la salut. Per a la portaveu Montse Romagosa, Vilafranca està estancada i necessita moure's en una direcció progressista cap a una vila més saludable, educadora i cultural, amb barris més tranquils que prioritzi el bé comú i garanteixi el dret a l'habitatge de tothom.

Per al grup cal defensar la salut com a dret fonamental implementant l'enfoc de la salut en totes les polítiques i promovent els hàbits saludables i la prevenció de les malalties, així com defensant el sistema sanitari públic i la participació ciutadana.

Per aconseguir aquests objectius Vilafranca En Comú proposa implementar un Pla Local de Salut (amb una diagnosi de l'estat de la salut del municipi, identificant les principals necessitats i problemàtiques a les quals el Pla haurà de donar resposta), i un pla d'acció amb la participació de tots els actors professionals implicats, mitjançant sessions de treball i de debat i impulsant la participació ciutadana com a factor clau. També consideren que cal dinamitzar i empoderar el Consell Municipal de Salut i vetllar per l'accés universal i la qualitat del nostre sistema sanitari públic tant pel que fa als centres assistencials del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf com pels CAPs.

Montse Romagosa ha conclòs explicant que desenvolupar un Pla Local de Salut significa treballar des de l'enfoc de la salut en totes les polítiques. És a dir, que  en totes les mesures que es treballin des de cadascuna de les regidories de l’Ajuntament, es tingui la dinàmica de treball que garanteixi un impacte positiu en salut per a la ciutadania.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local