Economia

Fem Poble denuncia la greu paràlisi en el Mercat de La Sínia

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La situació del Mercat de La Sínia és insostenible. Arran de la marxa del Mercadona han tancat quatre parades i les que es mantenen són a la corda fluixa. Fem Poble ja vam advertir d’aquesta situació des del març de l’any passat i malauradament el govern no ha fet res per pal·liar a temps les conseqüències. Ara ens trobem amb nous incompliments per part del govern i és que primer  van negar que marxessin i quan va arribar desembre i el tancament de la franquicia va ser efectiu, van dir que el nou substitut entraria al febrer. I posteriorment a la premsa van anunciar que estaven negociant amb un DIA i que aquest arribaria a l’abril...

En canvi, les darreres informacions ens indiquen que aquest operador sembla que ha trencat negociacions i que finalment no preveu establir-se al Mercat Municipal. Aquest fet ens demostra que ara mateix ens trobem en una situació greu i amb un govern sense un full de ruta clar per a posar-hi solució. En aquest sentit, hem de denunciar la manca de transparència del govern municipal, que després d’insistir i d’insistir el passat dimecres 15 de febrer va acceptar reunir-se amb l’oposició per parlar de la situació del Mercat. Però, es van negar a que hi participessin les unions de comerciants i els paradistes i es van limitar a recollir les propostes de l’oposició així com van amagar tota la informació eral sobre les negociacions. 

Cal dir que les actuals parades es poden mantenir gràcies a que han decidit fer servir els recursos de la seva gerència per estalviar-se el pagament de les mensualtitats. Però, aquesta mesura és temporal i no podrà aguantar gaire més. És per això que demanem al govern que sigui transparent i clar sobre els accions a dur a terme. Doncs, Les Roquetes necessita el servei públic del Mercat com un lloc on accedir a productes de primera necessitat i per altra banda, no es pot deixar als paradistes a la seva sort.

Finalment, i després d’haver presentat quinze propostes per a la rectivació i dinamització del Mercat, Fem Poble considerem que és vital tancar ja la substitució de l’empresa operadora del supermercat. I en aquest sentit reclamem tres línies d’actuació:

1. Que el govern tingui una línia proactiva en la recerca i captació del nou supermercat operador.

2. Que en el cas les actuals dimensions del mercat suposin un inconvenient, s’explori i es negocïi amb el concessionista d’una reducció de les actual superfície del supermercat per a fer la parada més atractiva. A la vegada, explorar ubicar en aquesta superficie nova restant una nova activitat que faci de reclam.

3. Que en el cas que es detecti que el Mercadona està boicotejant o posant pals a les rodes per al traspàs d’aquesta parada degut al benefici que li suposa per a la promoció del seu nou supermercat al Parc d’Oci de Vilanova, es procedeixi a l’extinció del contracte de concessió en base al punt f) d’aquest per “infracció de la Llei de la competència deslleial i/o de la Llei de la defensa de la Competència” per abús de posició dominant. 

Des de Fem Poble instem al Govern a abandonar sectarismes i a treballar plegades per trobar solucions de manera immediata, per no afectar a més parades i garantir el servei d’alimentació a Les Roquetes. Així, com a donar explicacions de manera pública sobre la situació real del Mercat Municipal de la Sínia. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local