Neteja viària

El Tribunal de Contractes paralitza cautelarment la licitació de la neteja viària del Vendrell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Es tracta d’una mesura provisional, presa per unanimitat del Tribunal, a l’espera de la resolució final.  

Cal recordar que el passat 27 de gener, Som Poble-ERC va presentar un contenciós-administratiu donada la manca d’un estudi econòmic  fonamentat que avalés la privatització de la gestió del servei de neteja, un dels serveis que més recursos de l’Ajuntament consumeix. En paral·lel, des del grup municipal s’ha interposat un recurs al Tribunal  de Contractes on, a més de la manca del mencionat estudi econòmic, que afecta tot el procés de contractació, es posen sobre la taula possibles irregularitats referents a la pròpia licitació.  

Entre les citades irregularitats destaca la inconsistència de l’estructura de costos proposada que, segons el Comitè de Preus de Contractes de la Generalitat, pot suposar un increment del cost anual del servei de 1,5M a 1,8 M €, en despeses de personal. També l’existència d’una “bossa d’hores de serveis diversos” indeterminada, que fins i tot podria superar el cost del mateix contracte. Tampoc es garanteix l’eliminació de les desigualtats de gènere en termes de contractació, etc. 

Ara el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha valorat els arguments aportats per Som Poble – ERC i ha adoptat la mesura provisional de suspendre el procés de licitació. La raó és que en el cas que s’adjudiqui el contracte i posteriorment s’anul·lés es produiria un perjudici difícilment reparable. 

El grup municipal de Som Poble-ERC considera la decisió del govern municipal del PSC-PSOE de privatitzar el servei públic de neteja viària és totalment injustificada. A més, el procés de licitació s’ha fet, segons el punt de vista del grup municipal, incomplint la normativa. Per això s’han presentat aquests recursos en defensa dels drets dels ciutadans i per protegir els serveis públics i l’economia de l’Ajuntament.  

El govern del PSC-PSOE ha dit reiteradament que tot era legal i que els recursos de Som Poble – ERC només tenien l'objectiu de posar bastons a les rodes, però dos tribunals diferents han admès els recursos i un  d’ells, el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, ha aturat el procés de contractació, fet que posa de manifest, segons apunta Som  Poble-ERC, que els indicis d’irregularitats exposats són més que justificats.  

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local