Via pública

Carta oberta al regidor de mobilitat Sr. Palacios

Fotografies actuals del pont de vianants del Prat de Vilanova. Eix

Fotografies actuals del pont de vianants del Prat de Vilanova. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El passat 4 de Juliol de 2022 vàrem presentar una moció al Ple municipal amb l’ajuda del PSC (Número: 53/2022/eMOC) on demanàvem la restauració i posada en funcionament del pont de vianants existent al Prat de Vilanova per creuar la via del tren.

Aquesta moció es va presentar donat que des de l’Associació de Veïns del Prat de Vilanova portem des de principis de 2021 sol·licitant l’adequació de l’esmentat pas de vianants i advertint a l’Ajuntament del perill que suposa el seu estat de deixadesa per a la seguretat dels ciutadans i dels trens que circulen, donat que en qualsevol moment poden caure les tanques del pont sobre un veí o sobre la catenària podent causar un greu accident ferroviari, sense oblidar que ja hem avisat que als mesos d’estiu diverses vegades s’ha vist nens jugant a sobre del pont de vianants amb el greu perill de caure a la via del tren.

Al esmentat Ple, el Regidor de Mobilitat Sr. Palacios va reconèixer que era cert que el pont estava en unes condicions de conservació inacceptables però que en aquell moment no hi havien diners per reparar-lo, que el que es feia provisionalment era col·locar una tanca als accessos del pont per intentar evitar que ningú hi accedís.

El Sr. Palacios també és va comprometre en aquest Ple a restaurar completament aquest pont de vianants al 2023 i també dos més de la ciutat que estaven en condicions similars al del Prat de Vilanova, això si, condicionant la reparació dels mateixos amb la aprovació dels Pressupostos Municipals de 2023.

Estem a finals de Març de 2023, els Pressupostos Municipals per aquest any es van aprovar sense problemes quan tocava i hem preguntat a l’Ajuntament quan esta previst dur a terme la reparació del pont de Vianants del Prat de Vilanova, la contesta per part de l’Ajuntament ha estat la següent:

“Bona tarda, 

Aquesta inversió no consta com a tal en el pressupost d’inversions.”

Cada dia que passa el pont te més perill de que les baranes caiguin a sobre d'algú o a la via del tren donat que estan totalment podrides, els vianants que cada estiu s’allotgen al Càmping Vilanova Platja han de travessar la via del tren per anar a la platja per el pont de vehicles on existeix una vorera de 70cm d’ample, totalment insuficient i sense complir la normativa actual, si afegim que és la principal entrada al barri per als vehicles, que es un pont amb un canvi de rasant molt pronunciada i que els vianants no deambulen per la petita vorera sinó que ho fan per la calçada amb els flotadors, barques i nens corrent, tenim un caldo de cultiu perfecte per que qualsevol persona acabi atropellada.

Sr. Palacios vostè es va comprometre en un Ple Municipal davant de tota la ciutat a que aquest any es repararia el pont de vianants, una vegada més ha demostrat que les seves paraules i promeses no tenen cap mena de validesa i promet coses que després no compleix.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local