Vegueria Penedès

La Vegueria Penedès i la comunicació

Eix

Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El passat 18 d’abril a Vilafranca, a l’auditori Vinseum, va tenir lloc una conferència per part d’en Fèlix Simon, ànima de tot el procés que ha tingut i té la Vegueria Penedès.

Per part del conferenciant es conclou que, vista la lentitud, cal donar-hi una empenta i proposa el següent:

-A les properes eleccions municipals seria necessari que figures en els  programes electorals la necessitat de desenvolupar la Vegueria en aquest proper mandat i no esperar anys i anys.

-Equitat en el tracte per part del govern de la Generalitat; som un territori de 497.764 habitants, estem per sobra d’altres vegueries i en canvi aquestes ja tenen descentralitzats pràcticament tots els serveis.

-La possibilitat de tenir un sol edifici per les Direccions generals dels Departaments que s’assignin a Vilafranca: proposa, que s’adquireixi l’edifici (avui desocupat i en venda per uns 10 M€) de l’antiga seu central de Caixa Penedès a Vilafranca, situada al costat de l’AP-7 en el nus de comunicacions amb l’N-340.

-Impulsar l’Assemblea de la Vegueria.

En el segon espai de reflexió intervenen els mitjans de comunicació del territori de la Vegueria. Per tal de debatre entre ells, com veuen de viable la Vegueria. Modera les intervencions el periodista Toio Ribas

Conclusions

Per millorar la comunicació surten les idees següents:

-Tots estan d’acord que l’arrel del territori, és el que és i a això de la Vegueria molta gent no li veu la utilitat, i que cada un s’identifica amb la seva comarca.

-Hi ha massa administracions, s’hauria de reduir.  Que es simplifiqui i que siguin votats, treure força als partits. El que més ha destacat és que si hi ha vegueries sobren les diputacions. Es critica que Catalunya no tingui una llei electoral pròpia. Es troba a faltar també que Catalunya no tingui un pla, un model.

Falta una mirada genèrica de la Vegueria.

I jo hi  afegeixo que s’ha de comunicar molt més, fen difusió, com per exemple:

-Tornar a col·locar a cada balcó dels ajuntaments el domàs de la Vegueria

-A les entrades dels municipis la retolació de la Vegueria

-A les publicacions dels butlletins municipals i webs comarcals,  una pàgina incorporant noticies, actes, fotos, etc.

-A les emissores de radio i televisió municipals o comarcals, dedicar un programa específic de la Vegueria.

-Ser present a fires i congressos. Crear un premi especial.

-Editar una memòria  publicant-la per Sant Jordi i presentar-la cada any en una comarca.

Comunicar es suscitar emocions, en el nostre cas, de pertinença a un territori. Hem de tornar a l’energia dels inicis!

-....... es poden fer tantes coses!!!!

"Si no comuniques, no hi ets"

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local