Eleccions municipals

Plataforma per Santa Margarida i els Monjos triomfa aconseguint dos regidors en les seves primeres eleccions

Plataforma per Santa Margarida i els Monjos. Eix

Plataforma per Santa Margarida i els Monjos. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La llista municipalista jove, Plataforma per Santa Margarida i els Monjos, ha obtingut uns resultats històrics  en les seves primeres eleccions
municipals obtenint dos regidors i prop de mig miler de vots, quedant a  només tres vots de ser segona força i cap d’oposició Aquests bons resultats contrasten amb la pèrdua de  dos centenars de vots del PSC i la davallada d’Esquerra Republicana de Catalunya, grup que passa de  quatre a dos regidors. Per altra banda, Junts i Poble Actiu també obtenen representació amb un regidor  cadascun. Pel que fa VOX i PP queden fora de l’hemicicle. 

Des de Plataforma per Santa Margarida i els Monjos valorem molt positivament la jornada i comencem a  treballar en dues direccions: per una banda, representar i defensar els interessos de les persones de Santa  Margarida i els Monjos en front dels polítics i, paral·lelament, construir una alternativa forta, per guanyar les  properes eleccions, i posar fi a 48 anys de majories absolutes socialistes consecutives. La nostra principal  motivació no és ser a l’oposició, sinó poder canviar la forma en que es gestiona el municipi amb un govern  més proper i igualitari cap a les persones. 

Aaron Fernández Sánchez, portaveu del grup, declara: “Les persones ens han fet costat, ens han donat  l’oportunitat de ser a l’Ajuntament i treballar pel municipi. Estarem a l’altura, sabem que el PSC tornarà a  imposar la seva majoria com han fet sempre, però no trobaran en nosaltres cap tipus de complicitat. No  podran silenciar la veu de les persones”. 

L’èxit de Plataforma deixa l’Aaron i la Judith Jaén Velázquez (les dues primeres posicions de la llista) dins  l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, i dibuixa un escenari amb PSC i ERC en baixada, Poble  Actiu a prop de quedar fora de l’Ajuntament, Junts reforçat i Plataforma aconseguint el major augment que  de continuar la tendència, obriria la porta a un possible canvi a l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos  posteriorment a les eleccions de 2027.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local