Política municipal

Primer el Vendrell denuncia irregularitats en el nomenament dels Consellers de RTV El Vendrell

Lluís Navarrete en roda de premsa. Eix

Lluís Navarrete en roda de premsa. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Des de Primer el Vendrell denuncien que el passat divendres 7 de juliol es va convocar de manera irregular una Junta general del Vendrell Comunicació SLM a on es va aprovar el nomenament de consellers, saltant-se l’establert en els Estatuts i el Reglament d’organització i funcionament del Servei Públic audiovisual local del Vendrell. 

La convocatòria no contemplava la possibilitat de ser no presencial com estableix els estatuts i no va ser convocada per qui determina els estatuts que ho ha de fer.

A més pel nomenament dels Consellers, que era l’únic punt de l’ordre del dia, es imprescindible un informe del Consell Assessor, òrgan que no s’ha renovat després d’haver caducat degut a la finalització del mandat 2019-2023.

Però tot i les queixes del nostre regidor Lluís Navarrete, tant pels defectes en la convocatòria com dels acords en la pròpia junta ni l’Alcalde ni la Secretaria municipal van manifestar res, i es va tirar endavant la Junta i procedint-se a la votació, que no va aconseguir els 2/3  que estableixen el Reglament però encara i així es va donar per aprovat el punt.

Davant la situació d’indefensió en la que es va trobar el nostre regidor, hem presentat recurs davant la secretaria municipal i he posat en coneixement del Consell Audiovisual de Catalunya uns fets que van en contra de les normes més bàsiques, incompliment dels estatuts socials, del Reglament d’organització i funcionament del Servei Públic audiovisual local del Vendrell i per tant de la Llei de l’Audiovisual de Catalunya.

No és la primera vegada que el Govern del Kenneth Martínez i del Sr. Christian Soriano com a President del Consell d’Administració es salten les normes, ja va passar quan van voler fer nomenar un Gerent sense el corresponent informe del Consell Assessor i que va ser aturat en el darrer moment per un informe negatiu de la secretaria.

El regidor Lluís Navarrete vol comunicar que fa uns dies va ser notificat per anar al Jutjat com a testimoni, en una procediment en instrucció a on figura com investigat el Sr. Christian Soriano, regidor del consistori i president del Consell d’administració per una denuncia de la Fiscalia. En el jutjat li van fer preguntes sobre diverses actuacions del Sr. Soriano com a President i Conseller Delegat de la societat municipal el Vendrell Comunicació SLM. 

En aquest sentit, va posar aquests fets en coneixement de l’Alcalde per demanar-li que davant d’aquesta greu situació i pel  bon nom de la societat municipal El Vendrell Comunicació SLM i dels seus treballadors, i a l’espera de veure com queda la resolució de la situació judicial, que no nomenés al Sr. Christian Soriano com a conseller de la Ràdio Televisió El Vendrell. D’aquell escrit, del que no s’ha rebut cap resposta, l’Alcalde ha decidit tornar a  proposar al Sr. Soriano com a conseller i el vol nomenar saltant-se el que determinen els estatuts i el Reglament d’organització de la Ràdio Televisió del Vendrell.

Aquesta entenen que no ha de ser la forma en la que es gestioni una empresa amb capital integrament municipal, i els fets que van passar divendres els qualifiquen com a molt greus i demostren una vegada que el Sr. MartÍnez i el Sr. Soriano volen utilitzar la ràdio televisió pública sense que aquesta tingui cap mena de control.

Per altra banda, el passat divendres també es va celebrar dos plens extraordinaris i des de Primer el Vendrell creuen que alguns d’acords s’hauran de declarar nuls,  i que per tant  ja han procedit a presentar els corresponents recursos. Els recursos s’han presentat sobre dos punts de l’ordre del dia:

En primer lloc, sobre l’acord per posar nom a la pista d’atletisme, en el que no tenen cap problema amb el nom, sinÓ que s’ha fet sense complir l’article 10 del Reglament del Nomenclator que obliga a que per iniciar l’expedient s’ha de fer per escrit i en aquest cas segons l’Alcalde, que s’ha saltat l’establert en el Reglament ,es va fer de manera verbal. El regidor Navarrete va demanar en el Ple que es retirés el punt, però l’Alcalde va decidir fer que es votés , i només va ser aprovat pel govern amb tota l’oposició en contra.

La segona va ser que es vol fer una subvenció de 80.000€ corresponents al cànon de l’aigua a una entitat privada. Aquest fet és especialment greu ja que per una banda que només es poden destinar els diners del cànon a obres en la xarxa municipal i que donada la situació econòmica amb pèrdues molt importants d’Aigües del Vendrell, fa que qualsevol import del cànon s’hauria d’estar destinant a reduir les pèrdues dels milions de litres que es produeixen en la xarxa municipal.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local