Recollida residus

Demanem que es bonifiqui una part de la taxa de residus a les zones que fan el porta a porta

Recollida porta a porta. Eix

Recollida porta a porta. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La federació Xarxa Vendrellenca ha presentat una proposta a la regidoria de Medi Ambient i d’hisenda de l’Ajuntament de Vendrell, demanant que  s’implementin les mesures necessàries per aplicar una taxa per generació a les zones on es fa el porta a porta que serveixi d’incentiu al reciclatge de residus aplicant la normativa vigent.

La prova pilot que s’està duent a terme des de mitjans del mandat anterior implantant la recollida porta a porta en diverses zones del municipi del Vendrell, entre les quals està Torreblanca i el Nou Vendrell, entitats que formen part de la Federació Xarxa Vendrellenca, ha portat l’entitat veïnal a demanar a la regidoria de Medi Ambient i Hisenda que apliqui el marc normatiu de la Llei 7/2022, de 8 d’abril que permet aplicar bonificacions envers la quantitat de  residus que es generen, donat que aquestes zones del municipi no seria difícil saber les xifres i fer un seguiment, en tenir la recollida segregada per  habitatges. L’entitat creu que al marc de revisió de les ordenances fiscals que s’haurien de fer aquest mes de setembre o octubre, es podria implementar  aquesta bonificació a la taxa que tingui efecte al 2024. 

Des de l’entitat es considera que seria molt positiu pels veïns d’aquestes zones veure incentivat el seu esforç, a la vegada que creuen s’hauria de treballar per fer un canvi de model donat que estem molt lluny dels objectius fixats el 2025 del 55% dels residus reciclats generats. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local