Via pública

Proposta de resolució conjunta per millorar la deficient infraestructura de parades de les línies de transport escolar municipal del Vendrell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els Grups Municipals de Som Poble-ERC, En Comú Podem i Fem Vendrell presenten al proper Ple municipal una proposta de resolució conjunta amb el recolzament de la Xarxa Vendrellenca per millorar la deficient infraestructura de parades de les línies de transport escolar municipal del Vendrell.

Aquesta proposta de resolució conjunta s’ha fet com a conseqüència dels estudis realitzats per la Xarxa Vendrellenca en els que es demostra un conjunt de problemàtiques derivades de “l’abandonament del sistema de parades de transport escolar, incomplint la normativa vigent.”

El darrer d’aquests estudis es va realitzar el passat mes d’agost sobre quaranta-cinc parades utilitzades a les línies de transport escolar. Aquesta revisió va demostrar una gran quantitat de deficiències amb parades sense marquesines, marquesines amb mal estat, inexistència de senyalització horitzontal en algunes de les parades, en deficiències greus en les condicions d’accessibilitat i en la inexistència d’informació en moltes parades.

Des del punt de vista de la Xarxa Vendrellenca, la revisió de tots aquests elements demostra que s’estan incomplint diverses nomes i resolucions, com els articles 18 i 19 de la Llei 13/2014, del 30 d’octubre, d’accessibilitat; el Codi de Consum de Catalunya, tal com va establir la resolució del Síndic de Greuges de Catalunya núm. S-37487/2018, el Reglament de transport escolar aprovat pel propi ajuntament del Vendrell en relació amb l’aplicació de l’article 215-2 del Codi de Consum de Catalunya, i diverses clàusules del Contracte de transport públic del Vendrell en matèria de manteniment de parades.

Per altra part, la Xarxa Vendrellenca va  informar als Grups Municipals que el govern municipal del Vendrell no va respondre una primera petició d’actuació al Vendrell de fa ja un any, fet que va provocar una denuncia davant el Síndic de Greuges de Catalunya admesa a tràmit el 12 de gener de 2023.

Davant d’aquesta situació, donant resposta a la petició de la Xarxa Vendrellenca per a que els Grups municipals del Vendrell actuessin “davant l’equip de govern per garantir el compliment de la normativa i assegurar un transport escolar adequat pels 474 usuaris” d’aquest servei, els Grups Municipals Som Poble - Esquerra El Vendrell - AM, En Comú Podem – Plataforma Sumem Platges – Confluència i Fem Vendrell, considerem necessari que el Govern municipal de la coalició PSC-PP actuï per garantir un servei de transport públic adequat en tots els seus àmbits pels escolars de la nostra vila, perquè ha quedat demostrat que hi ha un greu problema d’infraestructura.

D’altra banda, i amb una visió global  del transport públic que garanteixi a tothom l’accés a un transport públic adequat, des dels grups proponents es considera necessari a traslladar al Govern municipal la necessitat de tenir una infraestructura de parades del servei de transport públic adequada, que compleixi la normativa vigent garantint l’accessibilitat al transport públic, dotant-la de la infraestructura necessària.

La proposta de resolució inclou, entre d’altres, les següents propostes d’acord dirigides al govern municipal del PSC-PP:

  1. Que doni resposta per escrit a la Federació Xarxa Vendrellenca de les peticions formulades a l’expedient  2022090641AJNV sobre la seva proposta de millora del sistema de parades de transport escolar al Vendrell.
  2. Que informi en el termini d’un mes sobre la situació actual del sistema de parades de transport escolar del Vendrell.
  3. Que posteriorment faci un seguiment regular i informi sobre la situació del sistema de parades de transport escolar, així com sobre la necessitat d’ampliar les parades escolars a altres punts del municipi, atenent les peticions de la ciutadania i facilitant l’accés a tothom que en vulgui fer ús.
  4. Que realitzi les inversions necessàries per garantir el compliment de la normativa aplicable a les parades de transport escolar del Vendrell, posant solució progressivament a les deficiències detectades abans del mes de gener del 2025.
  5. Que realitzi un estudi de situació de tota la resta de parades de transport públic amb l’objectiu de planificar i executar les accions necessàries per garantir el compliment de la normativa vigent.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local