Convivència

La Unió, de nou, oberta a la ciutat

Plaça Cal Ganeta. Eix

Plaça Cal Ganeta. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’any 2021, La Unió Vilanovina va instal·lar-se en un local de compra a la plaça de Cal Ganeta, adaptant-lo amb unes obres costoses per a la màxima insonorització, complint el que l’ordenança municipal estableix sobre sorolls en aquest tipus d’establiment. Tot i amb això, alguns veïns de l’edifici aviat es van queixar de soroll i molèsties. De poc han servit la reducció voluntària dels horaris legals de la terrassa o les comissions de mediació amb l’Ajuntament per aconseguir l’entesa amb aquests veïns. La Unió ha tornat a fer reformes al seu local per liquidar del tot el soroll o les vibracions que algun veí encara notava, la qual cosa ha obligat a tenir el local tancat durant tot l’estiu. I, finalment, les proves sonores fetes estableixen que l’entitat s’ajusta a totes les normatives i pot continuar la seva activitat normal.

La Junta de la Unió ha adreçat una carta al veïnat, convidant-lo a iniciar una etapa de diàleg i bona convivència, a partir del respecte tan pel dret dels veïns a no ser molestats, com pel dret d’una entitat cívica i cultural a desenvolupar la seva activitat i a tenir un bar-restaurant obert d’acord amb la reglamentació municipal.

Volem fer pública aquesta carta per al general coneixement de la població vilanovina i per la dignitat que considerem ha de tenir una entitat amb més de 160 anys d’història que no és només dels seus socis i sòcies sinó que també és patrimoni de tota la ciutat.

 

Benvolguts veïns, benvolgudes veïnes de la nostra Comunitat.

Com hauran comprovat, el local de la societat La Unió Vilanovina ha estat tancat pràcticament tot l’estiu. Això ha estat degut a la necessitat de fer un seguit d’obres al terra del local per evitar les vibracions i els sorolls que molestaven a algun veí. Finalment, les obres han estat realitzades i les noves proves de so, han donat un resultat positiu que s’ajusta a totes les normatives. Vist que s’han fet les reformes exigides, l’Ajuntament ha resolt aixecar la restricció que obligava a tancar el local a les 11 de la nit, per tant el local i el seu servei de bar-restaurant i terrassa  ara pot fer els horaris legals previstos en les normatives vigents a tota la ciutat.

Les obres i el tancament han coincidit amb un canvi en la gestió de la cafeteria de La Unió i els nous cafeters s’han compromès a vetllar per evitar les molèsties que els usuaris del local poguessin provocar al veïnat.

Amb tot, i com a gest de bona voluntat, demanem al veïns que retirin les pancartes sobre sorolls penjades en alguns balcons i a la façana. Durant els mesos que el local ha estat tancat aquestes pancartes han continuat penjades, malgrat no haver-hi cap activitat a La Unió, la qual cosa considerem que demostra molt poc ànim d’entesa, quan es protesta per un soroll que no existeix en un local tancat.

Desitgem que a partir d’ara no hi hagi més conflicte amb cap veí i demanem una actitud comprensiva i dialogant, per l’activitat d’una entitat més que centenària que treballa per la cultura i el lleure a la nostra ciutat.

De passada, convidem als veïns i veïnes de la Comunitat a conèixer La Unió Vilanovina, a gaudir del nostre bar-restaurant i de la seva terrassa i a trobar un nou espai de convivència i bon veïnatge en el qual tots ens podrem sentir millor.

Moltes gràcies.

Cordialment.

LA JUNTA DE LA UNIÓ VILANOVINA

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local