Convivència

La terrassa de la Unió a la Plaça Cal Ganeta

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Fa uns dies La Unió Vilanovina va donar la seva versió sobre les queixes veïnals i les pancartes que hi ha penjades als balcons i façanes de la plaça Cal Ganeta. Després de llegir l'article  qualsevol pot pensar que els veïns que hi viuen a sobre del local en  particular i els de la plaça en general son una colla de persones poc tolerants i un xic primmirades. En concret les queixes són pels sorolls que hi ha dins del local i també fora a la terrassa fins les 12:30-1:00 de la nit. El local i el servei de bar sembla que tenen tots el permisos legals  ja que l'ajuntament considera que tenen més dret a divertirse un grup de ciutadans  asseguts en una terrassa xerrant i cridant fins altes hores de la nit qualsevol día de la setmana, que els veïns a descansar durant la nit per poder matinar i treballar l'endemà.

Jutgin vostès mateixos:
10 de la nit: un,dos o tres grup de persones xerren, mengen i beuen amb certa tranquil·litat.
10:30 de la nit: la conversa es va animant i després de beure, poca aigua, i menjar el volum de la veu també puja.
11 de la nit: Es canta per 4rta vegada el "cumpleaños feliz".
11:30 de la nit: Cada dos, tres minuts explota una  rialla amb un  JA,JA,JA  bastant sonor.
12 de la nit: s'acomiaden els amics amb entusiasme.
12:30 de la nit: alguns no es posen d'acord i  discuteixen i no  a cau d'orella.
12:35 de la nit, recullen la terrassa movent taules, cadires i els para-sol.

Una de la nit, certes  persones, normalment joves, no tenen presa en marxar i es queden dretes xerrant animadament.

I no m'invento res!! També he de  dir  que això que explico no passa tots els dies amb la mateixa intensitat però déu n'hi do.

I si a tot plegat afegim que per la nit hi ha més silenci i els sorolls se senten més i que la plaça Cal Ganeta té una configuració on els sons fan ressò, tenim el còctel perfecte per no poder dormir.I si a més a més no pots tenir finestres aillades acusticament de darrera generació ni et pots permetre l'aire condicionat pel preu de la llum, no et queda més remei que obrir les finestres a l'estiu (cinc mesos amb el canvi climàtic) si no et vols morir de calor.

Vull recordar que aquesta plaça es va urbanitzar al 1987 i des d'aleshores hem patit tot tipus de actes incívics, sorolls, vandalisme etc. Ja n'hi ha prou!!!

Jo proposo una terrassa diurna totes les hores que es vulgui i per la nit com a màxim fins les 11 hores.

Post data: Fa més d'un any em vaig reunir amb el servei de mediació de l'ajuntament i encara estic esperant una resposta.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local