Cantades per la pau

Pels jubilats, jubilades i pensionistes

Eix

Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Important: reserveu-vos els dijous a la tarda, una horeta, entre 18 i 20h. per participar en les Cantades Populars pel Planeta i la Pau que fem pels carrers, rambles i places de Vilanova i la Geltrú (i tant de bo es comencin a fer en altres pobles, barris i ciutats).

Ohhhhh NOOOO!!! no diguis: jo no en sé de cantar... o si canto faré ploure (doncs vine que això ens convé)... recorda que abans de la tele ("la caixa tonta") les persones cantàvem molt... 

Segueix llegint que t'interessa...

Segurament m'entendreu quan us dic el que a mí em passa: com que tothom sap que "tinc tot el temps del món", especialment si has de fer d'avi o d'àvia, resulta que l'agenda sense adonar-te'n es va omplint... i aquell somni de "quan en jubili faré..." a vegades xoca amb una realitat no tant bucòlica, a no ser que tinguis molts calers i puguis fer realitat aquella dita "pagant sant Pere canta...". 

Però el cert és que tenim una avantatge: nosaltres decidim el que fem les 24 hores del dia.

També cal dir que qui més qui menys està en l'edat del "si no fos" (quan algú et pregunta: hola, quant temps sense veure'ns, com estàs?... resposta: bé, si no fos que...). 

Però a part de les possibilitats de temps i de salut que cadascú tingui, hi ha algunes coses que hauríem de tenir en compte:

1 - segur que tots i totes volem deixar un món una mica millor que com l'hem trobat pels nostres descendents (directes o indirectes).

2 - som la generació que vam viure la pre-globalització. Sí, recordem que quan érem joves (amb menys joventut acumulada), menjàvem tot d'aquí o de molt a la vora (cadascú dels llocs on vivia). No hi havia la varietat que hi ha ara però tot era més sa, sense química, sense plàstics, de temporada i els tomàquets tenien gust de tomàquet. La globalització ha fet que tot és pugui vendre a tot el món i això vol dir: conservants químics, envoltoris plàstics, mercaderies amunt, mercaderies avall, fum, CO2, contaminació d’aire, mar, terra, mala qualitat dels aliments, noves malalties, medicaments i més medicaments... i un llarg etcètera. Hem de fer una tasca pedagògica molt important: remarcar la importància de tornar a donar vida als entorns locals. 

3 - malgrat que la tendència del sistema econòmic especulatiu és: els vells són "una càrrega", "uns trastos inútils"... tenim molta força si ens unim... i n'estic segur que els petitons esperen molt de nosaltres, els seus pares estan molt ocupats per treballar, buscar pis, pagar la hipoteca... criar fills... però els seus fills, els més petits que encara no estan tant atrapats pel "sistema", ens escolten quan els expliquem històries i vivències…

4 - perquè les Cantades Populars pel Planeta i la Pau? perquè és un bon vehicle per a la conscienciació, la pedagogia i l'activisme social. A través de la música i el cant, es poden transmetre missatges sobre la importància de protegir el nostre Planeta i fomentar la Pau i la Cooperació entre les persones. A més, les cançons uneixen a les persones i inspiren a prendre accions concretes per millorar el món que compartim. El dia que siguem milers de persones en milers de pobles, barris i ciutats cantant tots els dijous a la tarda, aquest degoteig setmanal que no es podrà amagar en els grans mitjans de comunicació, serà notícia en el tot el món i els que pretenen controlar-ho tot amb el poder dels diners i les armes, potser aniran veient que el seu negoci trontolla… i entenent que estan molt equivocats produïnt eines destructives enlloc d’eines per construir.

5 - i cantar és molt bo per la teva salut individual i la col·lectiva.

Trobaràs on cantem cada setmana anunciat en la web: turuta.cat (és la web de la moneda social "la Turuta", que és d'on neixen aquestes cantades i per això en diem "el cor de la Turuta").

Tenim un grup de WhatsApp per si t'hi vols afegir. Pots demanar-ho a info@turuta.cat

Important!!! No cal saber música ni tenir bona veu (tothom té la que té) i no és obligatori venir i no cal donar explicacions a ningú… i si saps tocar algun instrument pots portar-lo. 

Però si encara no estàs jubilat/da també hi pots venir… I TANT!!!

Gràcies per llegir. Ens veiem dijous cantant.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local