Política municipal

Impulsem Santa Fe reacciona al ple extraordinari presentat per Fem Santa Fe amb dades irrellevants i manipulacions

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Com era d’esperar per la relació de forces al consistori, (Impulsem Santa Fe governa amb majoria absoluta), les mocions presentades per Fem Santa Fe-FIC al ple extraordinari celebrat el passat 20 de maig de 2024 no van ser aprovades. Tampoc va servir el ple per a que l’equip de govern de l’ajuntament de Santa Fe del Penedès, Impulsem Santa Fe, presidit pel Sr. Jordi Bosch, reconegués al menys les infraccions urbanístiques comeses pel regidor d’obres públiques, Sr. Josep Montané. Ans el contrari, tant l’alcalde com el regidor van reaccionar a les denúncies de passivitat i ocultament de les infraccions urbanístiques comeses pel seu regidor d’urbanisme, Sr. Josep Montané, amb dades irrellevants i manipulacions. 

Per exemple, no es van cansar d’assenyalar al cap de l’oposició de Fem Santa Fe-FIC, Dani Gómez, apuntant que era regidor del govern municipal en el període 2011-2015, quan els primers expedients dels quals mancava documentació són del maig del 2022 en el cas del centre de gestió de residus i del desembre del 2019, en el cas del magatzem agrícola. En tots dos casos tant el Sr. Bosch com el Sr. Montané ja eren al govern municipal.

Aquesta línia de defensa presentada pel govern de Impulsem Santa Fe és concentra en traspassar la culpa a anteriors equips de govern (en aquest cas Alternativa per Santa Fe, que va governar el consistori en el període 2011-2019), passant per alt que, de nou, les infraccions arriben al període en el que Impulsem Santa Fe entra a governar (maig de 2019). 

En tot cas, Fem Santa Fe-FIC denúncia l’expansió no autoritzada del centre de gestió de residus l’abril de 2024, que és quan se’n assabenta després de l’entrevista amb la tècnica municipal. 

Totes les actuacions al respecte del govern municipal actual durant el 2024 venen donades com a conseqüència de la nostra entrevista amb l’arquitecta municipal i la seva posterior renúncia per manca de confiança amb l’alcalde. És per això que en els darrers mesos han accelerat els tràmits, tant els que afecten al centre de gestió de residus com els dels magatzem agrícola. 

De fet, i respecte al centre de gestió de residus, l’ajuntament ha incoat un expedient d’infracció urbanística per “ocupació de terrenys en l’exercici d’una activitat existent del centre de tractament de residus vegetals i de runa, no inclosos en l’àmbit de la llicència vigent”. Aquest expedient ha requerit l’assistència tècnica d’una instructora del Consell Comarcal per fer l’expedient de disciplina urbanística. 

Només aquest fet, que l’alcalde hagi d’incoar un expedient d’infracció urbanística al seu propi regidor d’obres públiques, és motiu per que el cesi. 

La realitat, tossuda, continua sent la que és: que el magatzem propietat del regidor d’obres públiques ha estat funcionant des de l’agost de 2018 sense permís de primera ocupació, fins i tot fent cas omís de l’informe tècnic municipal que va denegar la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la teulada al 2022. I que el centre de gestió de residus tampoc disposa de permisos que avalin la seva expansió perquè el seu responsable no ha estat capaç de presentar la documentació corresponent des del 2021.

El grup municipal Fem Santa Fe-FIC continuarà la seva lluita per a que, si no s’assumeixen les responsabilitats polítiques que pertoquen a l’actual equip de govern, aquestes irregularitats arribin a instàncies superiors, arribant si és necessari, als tribunals. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local