Via pública

Pla de Mobilitat urbana a Vilanova i la Geltrú

Patinet elèctric. Eix

Patinet elèctric. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

A Vilanova des del passat any ha entrat en vigor un nou Pla de Mobilitat urbana per a convertir el centre de la ciutat (Rambla Principal) en una zona absolutament de vianants lliure de qualsevol intervenció de circulació rodada. Això ha suposat tota una sèrie de canvis de direcció en els carrers adjacents que a trasbalsat les rutines diàries per a tothom, bàsicament pels cotxes. En alguns llocs on s'han fet canvis de direcció prohibida, s'ha afegit sota la placa reglamentària una de petita per a deixar clar "excepte per a bicicletes i vehicles de VMP" (patinets elèctrics i minusvàlids).

El dubte queda servit perquè sembla que aquesta llibertat de circulació per aquests vehicles, els seus usuaris ho entenen per totes les zones urbanes de Vilanova i no tan sols per aquells carrers que tenen aquesta específica senyalització. El desmadre ha quedat servit. Voldria saber si l'autoritat municipal realment ha donat carta blanca per a tota la ciutat, o sols la prerrogativa es limita als llocs que tenen aquesta l'específica senyalització. Més que res per saber si en cas d'un possible accident de circulació, davant del Jutge, si aquest sentenciaria d'acord amb la normativa general del còdex de circulació, o bé per la normativa municipal.

Algú m'ho podria aclarir?.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local