Platges

Millores al servei de socorrisme i salvament de les platges a VNG

Platja del Prat de Vilanova. Eix

Platja del Prat de Vilanova. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Es curiós que tot i haver anunciat el nou Equip de Govern fa aproximadament un mes amb bombo i platerets que per aquesta temporada de bany s’augmentaria la dotació pressupostaria per al servei de Socorrisme i Salvament al nostre Municipi, aconseguint en  conseqüència l’obtenció d’un millor servei a les nostres platges, sobta que a dia d’avui, 21 dies desprès de l’inici de la temporada mitja de bany, que està compresa entre el 1 i el 30 de Juny, a les platges de Ibersol i Platja Llarga, situades al Prat de Vilanova avui 21 de Juny encara no s’hagi instal·lat cap punt de vigilància elevat per als socorristes (tot i que l’anunci del equip de Govern deia que millorarien les instal·lacions de vigilància i els equipaments dels socorristes), s’ha d’esmentar que fins l’any passat en aquestes mateixes platges existien tres torres de vigilància.

Cal esmenar que aquest any a les costes Catalanes ja hem tingut 13 morts per ofegament no intencional (4 en l'últim mes), augmentant un 21% el número d’ofegaments a tot l’estat entre Gener i Maig del 2024 en referència al 2023.

Sembla ser que una vegada més el barri del Prat de Vilanova torna a ser el gran oblidat per part del nostre Ajuntament, si bé és cert que les torres de vigilància que tenien els socorristes a la Platja de l’Ibersol fins l’any passat eren precàries i en moltes ocasions fins i tot perilloses per als treballadors, eren tres punts d’observació elevats des dels que els Socorristes podien realitzar la seva feina en unes condicions mes o menys acceptables, el que és incomprensible es anunciar una gran millora del servei de Socorrisme i Salvament per les platges de VNG i que els socorristes tinguin que vigilar als banyistes en una extensió de uns 800 metres de platja a peu de terra sense cap mena de torre de vigilància.

És molt curiós que entre d’altres, a la platja de Ribes Roges s’hagin instal·lat les torres de vigilància en el moment corresponent, a l’inici de la temporada, seria molt mal pensar que és quelcom estratègic per donar una bona imatge per la celebració del “Arena Handball Tour”?, no serem tan mal pensats no?.

Un altre mancança greu que podem trobar a la platja de l’Ibersol del Prat de Vilanova, tot i no ser estrictament de Salvament, és un servei que l’Ajuntament esta obligat a oferir als ciutadans, els lavabos públics.

Fa anys que a la Platja de l’Ibersol no s’ha invertit de cap manera en millorar aquest servei, tot i que cada vegada hi ha més afluència de gent a les platges del nostre barri i el mateix lavabo de plàstic de 1 metre quadrat que trobàvem fa més de 7 anys al costat del Xiringuito de la platja, continua sent el mateix que trobem avui dia, un lavabo que a les 11 del matí es totalment impossible entrar de la calor i pudor que hi fa, no perquè no es netegi, que segurament es du a terme la neteja diàriament, sinó per els seus elements de construcció i casuístiques, que no són els adients per estar a ple sol tot el dia a la platja.

Els veïns del Prat de Vilanova i els visitants de les platges no mereixem uns lavabos com els de la resta de les platges de Vilanova?, o la ciutadania hem de anar a orinar a les canyes de la via com fa 50 anys?

Tot plegat, una vegada més, els habitants del barri del Prat de Vilanova ens tornem sentir els grans marginats i oblidats de la Ciutat, per pagar els nostres impostos si que som útils, ara per rebre els serveis que ens corresponen ja no estem tant presents als pensaments del Govern.

Vilanova no es només el Centre, els barris radials també existim i tenim els mateixos drets que qualsevol altre ciutadana o ciutadà.

 

Ruben Domènech Sánchez

Vicepresident Associació de Veïns del Prat de Vilanova

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local