OPINIÓ

Comunicat sobre els darrers esdeveniments referents al conflicte del tancament de la gossera

1. Atesa la decisió presa pel Govern de tancar el centre d'atenció d'animals de Vilanova i la Geltrú i traslladar el servei al centre mancomunat de Vilafranca del Penedès, la CUP vol manifestar que:
La CUP s'ha mantingut crítica des del principi a la manera com el govern municipal ha gestionat el desenvolupament de la resolució del conflicte respecte la gossera. Així mateix ho va reconèixer dilluns passat al Ple el mateix Alcalde. La CUP, tal i com va expressar en el mateix Ple de dilluns passat per via del seu regidor, se sent enganyada pel menyspreu mostrat pel Govern a les conclusions de la Comissió que es va dur a terme a la tardor sobre el conflicte de la gossera. Així mateix, la CUP considera que Vilanova i la Geltrú, per la seva dimensió demogràfica i per la seva capitalitat, ha de disposar de serveis públics com el del centre d'atenció d'animals. La CUP també considera que la feina dels voluntaris és un actiu per a la ciutat que cal saber aprofitar. I finalment, la CUP qualifica de pèssima la gestió del govern en aquest afer, on ha demostrat poc sentit de negociació, nul·la sensibilitat i poca intel·ligència per cercar alternatives que compaginin la deguda optimització dels recursos econòmics públics amb una mesura de més consens que l'adoptada finalment.

2. A la llum dels esdeveniments succeïts en el darrer Ple de dilluns passat, la CUP vol manifestar que: Com a vilanovins i vilanovines, però sobretot com a grup municipal, la CUP no es pot sentir orgullosa, sinó ben al contrari, del desenvolupament del Ple d'ahir. L'exercici legítim de la discrepància, per molts altres mitjans que no només el parlamentari, ha de ser tothora proporcionat i respectuós amb les persones, i ni molt menys pot derivar en acarnissaments personals. Així ho va reivindicar el nostre regidor, Eduard Pinilla, en la seva primera intervenció en el punt de l'ordre del dia que tractava sobre el trasllat del servei d'atenció als animals al centre de Vilafranca, i així ho volem tornar a manifestar.

3. Respecte la declaració formulada aquest matí per l'Alcalde de la ciutat, Sr. Joan Ignasi Elena, on s'acusa la CUP d'estar darrera de la interrupció del Ple de dilluns i de les posteriors agressions verbals i físiques a membres del Govern, i que ha estat publicat a través de la plana web corporativa de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la CUP vol manifestar que,
L'alcalde s'equivoca. Ens causa sorpresa i astorament, alhora que ens dol, el desconeixement que volem pensar que l'ha dut a carregar públicament contra la CUP. Tots els regidors i regidores assistents al Ple de dilluns, l'Alcalde inclòs, saben perfectament que els membres de la CUP presents al Ple van mantenir-se tothora al marge de la protesta, a l'espera de l'últim punt de l'ordre del dia, que era la dimissió del nostre regidor, Eduard Pinilla. Aquesta declaració de l'Alcalde ens sembla impròpia del representant institucional de la ciutat, així com indegut ens sembla l'ús de la plana web de l'Ajuntament per a fer-la pública. Confiem, doncs, que es tracti d'una equivocació per desconeixement, i no volem creure que respongui a tàctiques partidistes de linxament de la CUP, el grup més petit a l'oposició.

4. Per tot això, la CUP es manté crítica amb la decisió presa pel govern, lamenta profundament el desenvolupament del Ple de dilluns i entén la reacció de l'Alcalde contra la nostra candidatura, que considera impròpia del seu càrrec, fruït d'una equivocació per desconeixement.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!