OPINIÓ

Carta pels fets del passat Ple Municipal i el tancament de la gossera

La majoria dels ciutadans i membres de les entitats protectores que van assistir al ple van mostrar la seva decepció i indignació quan es va aprovar, només amb els vots del govern, el tancament de la gossera de Vilanova i quan l’alcalde va denegar una consulta popular per esgrimir la qüestió, que més de 1000 manifestants varen demanar el passat dissabte. Les entitats responsabilitzen d’haver arribat a aquesta situació, directament a la regidora Iolanda Sánchez que va fer una intervenció, que per la seva reiterada falta a la veritat, va ser una contínua provocació als assistents. Les entitats també es queixen de que un dels assistents al ple, identificat com Bernat Valls, que pertany a la llista d’ERC de les passades eleccions municipals, anava gravant amb un telèfon mòbil les conversacions privades dels assistents durant tot l’acte. Laia García, presidenta de Unió Protectora d’Animals del Garraf, destaca la negativa del govern a que la Fundació Altarriba presenti un projecte alternatiu de gestió, exactament amb el mateix cost que la proposta de Vilafranca. Per la seva banda, Dianna Altadill, presidenta de l’associació Amics i Protectors dels Gats, es pregunta per què la regidora al•ludeix contínuament a uns informes tècnics per justificar la seva decisió, i que per contra fa més d’un mes i mig que hem demanat veure’ls i no se’ns ho ha permès. Ricard Garcia, de VNG en Acció pels Animals, es pregunta com pot justificar la regidora de ICV que els problemes provenen d’una sobresaturació d’animals, quan fa més d’un any que les entitats tenen prohibida la promoció de les adopcions mitjançant fotografies. De fet, el centre està tancat des de fa gairebé 2 mesos i els adoptants, quan tenen la sort de que algú els hi obri la porta, han de veure als animals d’un en un, a la porta i fora del recinte.

Davant les xifres dels costos de reformes del centre, les entitats discrepen amb les oferides per la regidoria, Laia Garcia afirma que aquestes han anat en augment, des dels 350.000 euros inicials, als 409.000 publicats pel Diari el passat mes de febrer, fins als 500.000 publicats al mateix diari només un mes després. Laia afirma que aquests números provenen d’un antic pressupost que preveia que la gossera tingués abast comarcal i suposaria triplicar la seva capacitat actual, i es pregunta com és possible que una estructura totalment nova a Vilafranca costi un terç que adequar una ja existent a Vilanova, que fins ara des de la mateixa regidoria s’ha presumit de ser modèlic.

Les 3 entitats intensificaran la recollida de signatures per una gestió alternativa de les quals ja s’han presentat 6.000, i col•locaran varis punts d’informació sobre aquesta problemàtica i de recollida de signatures.

Les entitats també anuncien una campanya específica per demanar directament a l’alcalde de la ciutat una consulta popular, es pregunten per què el senyor alcalde es nega a fer-la quan en molts altres municipis s’han fet inclús per motius molt menys problemàtics que aquest.

Davant les afirmacions per part de Iolanda Sánchez de que la gossera és un perill públic pels habitants de Vilanova, les entitats han fet 4 consultes a equips veterinaris de Vilanova i de la comarca, i la resposta ha estat unànime i contundent; per cap motiu la gossera pot posar en cap perill als habitants de Vilanova. Ricard Garcia també es pregunta que si existeix el hipotètic ‘risc biològic’ tal i com afirma la regidora, per què cap treballador del centre porta cap mecanisme de prevenció.

Per la seva banda, Victor Pinto, director de projectes de la Fundació Altarriba, manifesta que la Fundació esta disposada a fer una valoració real de la situació del centre i presentar un projecte de gestió alternatiu. Només cal que l’alcalde o la regidoria ens ho demani i poder tenir accés als mateixos informes que la regidora utilitza com argument, així com poder accedir al propi centre.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!