OPINIÓ

Els fenòmens Ana i Mia

Les persones que pateixen de manera directa un TCA, s'han inventat, amb el pas dels anys, els fenòmens "Ana" i "Mia". Per ells, són les seves amigues (fixeu-vos que són dos noms de noia). Ana, en realitat, vol dir Anorèxia. Mia, vola dir Bulímia. L'Ana i la Mia són amigues invisibles que "ajuden" a aquestes persones malaltes a arribar a la perfecció que tan desitgen i, com elles diuen, les ajuden a arribar a ser Princeses (prínceps, en el cas dels nois, que no podem oblidar que cada cop es veuen més afectats per aquestes patologies).

L'Ana i la Mia s'han convertit en tot un fenòmen per internet, existint milers de webs, foros, blocs i d'altres espais que les duen per nom, on les persones que pateixen un trastorn alimentari es troben i es passen el que anomenen "tips", que són els trucs per a continuar malaltes i poder fer-ho passant el més desapercebudes possible.

És molt i molt perillós entrar en aquest món i, d'altra banda, mai se'n parla. Per tant, veiem convenient fer-ho públic per tal d'alertar sobre tot als afectats indirectes, que per nosaltres són els familiars i amics de les persones que pateixen aquests trastorns. Mantingueu-vos a la guait i sigueu més llestos que les persones malaltes... per elles, l'Ana i la Mia són les seves amigues i que vosaltres els digueu el contrari només fomentarà la seva amistat (penseu en el malalt com si fos un nen petit, perquè aquesta malaltia sovint fa comportar-se com a nens petits espantats i enfadats). És millor que la persona se n'adoni del mal que li fan les seves "amigues" amb una bona teràpia, que només un bon professional especialitzat li podrà donar.

L'AaTA properament començarem les sessions grupals per tal de donar suport a malalts i familiars i amics dels malalts. Les sessions seran per separat i en grup o individuals per la familia sencera, si ho prefereixen, i podreu rebre informació sobre tractaments i sobre com afrontar aquesta tremenda malaltia.

No dubteu ni un segon que d'això se'n surt, però tots heu de ser més forts que l'Ana i la Mia que, més que amigues, són unes assassines que us roben la vida poc a poc i us duen a un suicidi en vida. Adoneu-vos-en abans de que sigui massa tard. No esteu sols/es.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!