VNG

Plantar cara al present

La pregunta és: en quin racó del pensament és pot allotjar Vilanova i la Geltrú i les properes eleccions municipals? No vivim aïllats del món; però sense ignorar-ho, i atenent al grau de responsabilitat de cadascú, volem proposar dins els nostres límits locals el camí de l’acció, el camí de la resposta. N’estem convençuts que encara hi han alternatives per avançar socialment a casa nostra.

Cal plantar cara al present partint de la convicció que la Vilanova diversa en que vivim és una ciutat TREBALLADORA, CREATIVA I SALUDABLE. Partir d’allò que som i d’allò que funciona bé, dels nostres recursos i potencialitats. Partir d’aquesta positivitat per crear un projecte engrescador que serveixi per tirar endavant i proporcionar cobertura als més vulnerables. Un projecte inclusiu i promocional alhora.

Cal crear realment una gran xarxa social vilanovina: la dimensió comunitària que defensem vol aconseguir que cada persona pugui afrontar les seves adversitats des del suport social que genera la ciutat. Una constant d’ aquesta proposta ha de ser la col•laboració entre el sector públic i el privat.

Establir un pacte entre totes les forces polítiques i socials per edificar i treballar el projecte comú que revaloritzi les potencialitats de Vilanova i la situï en el món de la creació de llocs de treball. Des d’aquest lideratge col•lectiu cal combatre la sensació d’abandó que ens provoca l’empobriment.

Integrar l’experiència passada en el present. No es tracta només de reivindicar la memòria històrica (que també); es tracta d’integrar el passat com una eina que serveix avui des d’un punt de vista identitari, promocional i de cohesió social.

Imaginar una nova forma de política social. Portant a terme estratègies comunitàries de proximitat que apostin per programes eficients i serveis emancipadors. Fomentant l’autonomia de les persones, la responsabilitat col•lectiva i l’ajuda mútua.

Vilanova des de la responsabilitat individual i col•lectiva s’ha d’allunyar progressivament del model consumista i degradador de recursos, incrementant les pràctiques d’estalvi energètic, apostant definitivament pel desenvolupament sostenible.

Amb Esforç Amb Idees Amb Valors, Plantem Cara al Present!

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!