OPINIÓ

100 dies de govern municipal

VD. Iolanda Sànchez

VD. Iolanda Sànchez

No són temps per fer cap exercici d’autocomplaença; deia el nostre programa electoral i el discurs de la nostra representant, Iolanda Sánchez, en el Ple d’investidura de juny. En aquell ple consideràvem la necessitat d’un pacte entre totes les forces polítiques i socials per tal de fer front a la situació de crisi econòmica que ens empeny durament. Més enllà de certes manifestacions, tot indica per part del govern de CiU que estem lluny d’aquest model.

Si hi ha hagut un punt d’inflexió en la relació amb el grup municipal d’ICV amb el govern ha estat la roda de premsa de finals d’agost on es va anunciar un deute que considerem magnificat i explicable de manera no alarmista, amb una posada en escena més dirigida pels interessos estratègics de CiU a nivell nacional que d’atenció a la situació local i que ha creat confusió, alarmisme i la sensació pública de desgavell en el comptes municipals, quan en tot el període democràtic aquests comptes es poden deduir dels informes i documents que acompanyen els pressupostos municipals de cada any. ICV ha signat una moció per la transparència, perquè considerem una irresponsabilitat política que els regidors i regidores de l’oposició, en un punt tant important com són els comptes municipals, ens assabentem del deute que considera el govern pels mitjans de comunicació, quan prèviament el govern de CiU havia manifestat la seva voluntat de col•laboració amb la resta de grups en punts importants per a la ciutat.

ICV considera que en aquest temps de dura situació econòmica, de davallada dels ingressos i recursos municipals cal un govern que il•lusioni. La ciutadania espera dels seus representants que s’enfrontin a les necessitats ciutadanes amb propostes, alternatives locals i no en aprofundir encara més les retallades promogudes per la l’Estat i la Generalitat a les escoles públiques, a les llars d’infants, a la sanitat, a les ajudes per l’accés a l’habitatge, al transport públic,.... Dèiem al nostre programa electoral que “Pot ser que Vilanova i la Geltrú no sigui la ciutat més fantàstica del món”, però també “no ens sembla just descriure-la com a víctima propiciatòria de tots els desgavells.” Tenim possibilitats com a ciutat per fer front a la crisi i en sortir-nos; cal doncs potenciar-les. El nostre grup municipal entén la nostra participació política com l’exercici responsable de realitzar propostes constructives i alternant si s’escau la crítica més dura en allò que signifiqui un retrocés dels drets i serveis socials i de ciutadania. Des d’aquest sentit hem iniciat el nostre treball presentant la primera moció del mandat per un punt d’informació turística ( com a mecanisme per a promoure i activar aquest sector econòmic), aprovada en el Ple de juliol i que ha permès la ubicació provisional d’aquest a la plaça de l’Estació i iniciar les negociacions amb ADIF per a la seva permanent ubicació dins l’Estació.

Necessitem preparar la ciutat per millorar les seves potencialitats a partir de la generació de serveis necessaris i vitals per a la ciutadania. En aquest curs escolar s’han atès 564 demandes de preinscripció a les quatre llars d’infants públiques, de les quals s’han pogut atendre només 263. Són temps d’austeritat i restricció del crèdit per als ciutadans i també per a l’administració, però no podem desatendre necessitats ciutadanes tan clares; com tampoc acceptar el desgavell del mes d’agost de la prestació de la Renda Mínima d’Inserció produïda per la decisió del govern de la Generalitat. Per aquest motiu vam reclamar en el Ple de setembre amb les dues mocions presentades la necessitat de treballar planificada i preventivament tot iniciant l’estudi, projecte i viabilitat de finançament per a una nova llar d’infants, i una altra, per tal de protestar i demanar al govern de la Generalitat de retorn al consens polític i social del PIRMI i la prestació.

En aquest mes d’octubre seguint el nostre tarannà propositiu de mesures que intentin fer front a l’actual situació econòmica presentem una moció per a mantenir i impulsar la rehabilitació d’edificis i habitatges a la ciutat i la moció per a la programació continuada del Mercat de Segona Mà i Intercanvi a la ciutat.

Per lluitar contra aquesta crisi cal que Vilanova i la Geltrú sigui una ciutat capaç de resistir, superar els obstacles i aprendre dels errors. Per tirar endavant ens cal un projecte de tots i totes, un projecte que no creï alarmisme, un projecte que il•lusioni la ciutadania. 100 dies després mantenim el que la nostra representant al Ple va dir: creiem que la nostra ciutadania, en un moment tant greu des d’un punt de vista econòmic i social com el que estem vivint, es mereix una resposta concreta i clara de totes les forces polítiques de què estem amb ells i disposats a no fallar-los. En aquest 100 dies no trobem una aposta suficient per a aquest clima de consens per part d’un govern en minoria de CiU que ha de superar aquesta i la duresa de la crisi.

El grup d’ICV seguirà treballant en positiu, com sempre, amb la fermesa que ens atorguen les nostres conviccions i amb la única motivació dels interessos de Vilanova i la Geltrú per davant de tot, i molt especialment els dels sectors més desafavorits.


Grup municipal d’ICV

Mocions d'ICV

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!